Myślę, że gdyby był problem z ramką to nie wyskakiwał by błąd tylko ciągle był by sygnał od przeszkody, a u mnie czujniki działają podczas podjeżdżania do przeszkody ale wyświetla się błąd.
Myślę, że gdyby był problem z ramką to nie wyskakiwał by błąd tylko ciągle był by sygnał od przeszkody, a u mnie czujniki działają podczas podjeżdżania do przeszkody ale wyświetla się błąd.
Być możne w którymś z kabli pękła wiązka i czasami łączy a czasami nie łączy. Ja tak miałem że wiązka pękła mi w środku kabla ze nie było widać. I raz czujniki działały a raz nie. W końcu doszło do tego że wiązka nie miała już kontaktu z druga częścią i czujniki przestały działać już na stale. Wystarczyło tylko zdjąć przedni zderzak kabel zlutować i zaizolować a problem zniknął.
Błąd naprawiłem. Spowodowany był niedomagającym czujnikiem, niby cykał ale najwidoczniej już był lekko uszkodzony. Po wymianie okazało się, że ktoś już wymieniał w tym miejscu czujnik i wstawił chiński zamiennik co mogło być również powodem błędu. Podsumowując, błąd na wyświetlaczu między zegarami może być wywołany przez pozornie sprawny czujnik i nie warto kupować chińskich podróbek. Dzięki wszystkim za odpowiedzi![]()