Ostatnio zauważyłem, że od czasu do czasu tak jakby zacinał mi się pedał sprzęgła. Raz jest dobrze, raz przycina go tak jakby w połowie ale odbija do końca. O co moze chodzic?
Ostatnio zauważyłem, że od czasu do czasu tak jakby zacinał mi się pedał sprzęgła. Raz jest dobrze, raz przycina go tak jakby w połowie ale odbija do końca. O co moze chodzic?
Zobacz czy ci się dywanik nie podwinol do góry? U mnie też się tak czasami dzieje , przesuwam dywanik z dół i wszystko jest ok.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Tak przypuszczałem, że to może być wysprzęglik, w poprzednim samochodzie wymianialem go dwa miesiace temu. Auto kupilem tydzien temu, wiec za mojej kadencji sprzeglo wymianiane nie bylo, przebiegu ma 300 tys (choc nie wyglada) wiec wydaje mi sie, ze juz ktos wymienic je musial![]()
Niekoniecznie musiał wymieniaćzależy od stylu jazdy i tego czy jeździł autostrada czy wokół komina
. Ale zrób to czym prędzej bo możesz przy okazji rozwalić sprzęgło
Aczkolwiek i tak obstawiam że komplet będziesz musiał zakupić
Ale to zobaczysz po rozebraniu.
Swoja droga to dojechałem do samego warsztatu , szumiało , i pedał prawie wogóle nie wracał na wolnych obrotachpo zdjęciu skrzyni wszystko rozleciało się na części
![]()
Wysprżeglik czy sprzęgło też?bo u mnie komplet się wysypał
z tym że ja miałem niestety ta przygodę na światłach
![]()
a ja mam podobne objawy po wymianie całego sprzęgła z dwumasą i łozyskiem