Strona 91 z 105 PierwszyPierwszy ... 4181828384858687888990919293949596979899100101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1050

Temat: Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Lub... już kiedyś były "lub czasopisma".
    Ja rozumiem, że swoje auto wywyższa się na piedestały, ale czy Ci się to podoba, czy nie, według definicji Mondeo i Giulia to ta sama klasa - średnia, czyli segment D.
    AR po prostu aspiruje do kategorii premium i do aut przez Ciebie wskazanych chce być porównywana. Ale jednocześnie przypominam, że jest także Mondeo Vignale.
    Nie żebym bronił tego Forda, ale zachowajmy jakieś proporcje, rozsądek i merytoryczność.
    Jako, ze przed zakupem porownywalem dosc duzo modeli samochodow zdarzylo mi sie siedziec rowniez i w przytoczonej wersji Forda. Fotele o wiele gorsze, skora gorszej jakosci, gorzej wyprofilowane, materialy uzyte rowniez gorsze, trzeszczace plastiki w kilku miejscach. To sa totalnie inne samochody. Pod wzgledem wykonczenia i jakosci prowadzenia. Cenowo wychodza bardzo podobnie i nie zgodze sie, ze Mondeo jest lepiej wyposazone. Nie wywyzszam swojego auta, po prostu uzytkuje ten samochod od 6 tys km, przetestowalem wiele innych modeli, macalem rowniez bardzo duzo jak nie wiecej i jestem w stanie dodac swoj komentarz. Przyznaje, ze BMW czy Merc sa lepiej wykonczone niz [notranslate]Alfa[/notranslate] ale nigdy nie zgodze sie, ze Giulia i Mondeo to ta sama klasa. Dzieli je przepasc.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    mondeo mk5

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    W ogole jak mozna porownywac te samochody ? Przeciez to zupelnie inna klasa. Mondeo to auto o klase lub dwie nizej.

- - - Updated - - -

"Jako, ze przed zakupem porownywalem dosc duzo modeli samochodow zdarzylo mi sie siedziec rowniez i w przytoczonej wersji Forda. Fotele o wiele gorsze, skora gorszej jakosci, gorzej wyprofilowane, materialy uzyte rowniez gorsze, trzeszczace plastiki w kilku miejscach. To sa totalnie inne samochody. Pod wzgledem wykonczenia i jakosci prowadzenia. Cenowo wychodza bardzo podobnie i nie zgodze sie, ze Mondeo jest lepiej wyposazone. Nie wywyzszam swojego auta, po prostu uzytkuje ten samochod od 6 tys km, przetestowalem wiele innych modeli, macalem rowniez bardzo duzo jak nie wiecej i jestem w stanie dodac swoj komentarz. Przyznaje, ze BMW czy Merc sa lepiej wykonczone niz Alfa ale nigdy nie zgodze sie, ze Giulia i Mondeo to ta sama klasa. Dzieli je przepasc. ").

Hm ciekawe, Ja mam mk5 2,0 250 PS bardzo fajnie tym się jeździ i nie zamieniłbym go na Gulie, chcę zmienić na SUVa i Stelvio mi się podoba. Jakość Alfy w środku mnie nie porywa bo zaciąga dużo fiatem, zaraz się pewnie na mnie rzucicie, ale taka jest prawda mam fiata to mogę porównać. Z drugiej strony zobaczcie ile jeździ mk5 a ile gulii , a za cene mk5 miałbym ładnie wyposażoną Gulię.

- - - Updated - - -

Ja nie nie reklamuję mojego mk5 ale mam 45 000 km przejechane i jakoś nic mi nie trzeszczy a więc nie wiem jakim mondeo ty jeździłeś. Weź idź do salonu audi usiądź w A6, A8 i naciśnij plastiki w okolicach dźwigni zmiany biegów i powyżej i zobaczysz że trzeszczy w samochodach za 300 000 w górę, a twoje stwierdzenie że Gulia mondeo to przepaść to twój punkt widzenia bo zapatrzony jesteś w to co kupiłeś. Alfa jest inna b. ciekawa i stylistycznie wyróżniająca się ale wykończenie premium ??????????? nie przesadzajmy .
    Ostatnio edytowane przez biner100 ; 27-06-2017 o 07:31

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał biner100 Zobacz post
    Mondeo 2 klasy niżej?

Hm ciekawe, Ja mam mk5 2,0 250 PS bardzo fajnie tym się jeździ i nie zamieniłbym go na Gulie, chcę zmienić na SUVa i Stelvio mi się podoba. Jakość Alfy w środku mnie nie porywa bo zaciąga dużo fiatem, zaraz się pewnie na mnie rzucicie, ale taka jest prawda mam fiata to mogę porównać. Z drugiej strony zobaczcie ile jeździ mk5 a ile gulii , a za cene mk5 miałbym ładnie wyposażoną Gulię.

- - - Updated - - -

Ja nie nie reklamuję mojego mk5 ale mam 45 000 km przejechane i jakoś nic mi nie trzeszczy a więc nie wiem jakim mondeo ty jeździłeś. Weź idź do salonu audi usiądź w A6, A8 i naciśnij plastiki w okolicach dźwigni zmiany biegów i powyżej i zobaczysz że trzeszczy w samochodach za 300 000 w górę, a twoje stwierdzenie że Gulia mondeo to przepaść to twój punkt widzenia bo zapatrzony jesteś w to co kupiłeś. [notranslate]Alfa[/notranslate] jest inna b. ciekawa i stylistycznie wyróżniająca się ale wykończenie premium ??????????? nie przesadzajmy .
    Masz w tym mondeo naped na tyl? Carbonowe polosie moze? Wielowahaczowe zawieszenie z przodu? Rozklad masy 50:50? Silnik za przednia osia i seryjne rozporki? No i ile ono (mondeo) wazy, hm?

To sa pytania o cechy konstrukcyjne, te ktore robia cene auta w duzej mierze. Dodatki i bajery ktore mozna dokupic sa drugorzedne.

Nie mam Giulii, ani Mondeo, wiec obiektywnie moge stwierdzic, ze technologicznie dzieli je przepasc.

To teraz odpowiedz prosze.
    Ostatnio edytowane przez Pitero ; 27-06-2017 o 07:36
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

I wszystko na ten temat - nawet nie mam co dodawać . Ładnie napisane.

Za to w Mondeo można mieć EcoBoosta 1.0 .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Auto
    mondeo mk5

Domyślnie

nie mam ale wielu obiektywnych osób które testuje samochody jakoś nie narzeka na zawieszenie mk5 bo to jest auto rodzinne a nie bolid. Jak bym chciał bolid to kupiłbym Focusa RS i wtedy zapytałbym ciebie czy masz naped 4X4 Z możliwością odłączenia itd. ale nie to chodzi to żeby teraz porównywać mk5. Nie lubię jak ktoś wypisuje bzdury o jakieś przepaści. Z ciekawości widziałeś test w automaniaku jak testowali civca z belką skrętną i chyba octavie z wielowahaczem ??? zobacz co lepiej wypadło. Osobiście Gulia mi się podoba ale bym jej nie kupił bo dla mojej rodziny jest nie praktyczna i dlatego zdecydowałem się na stelvio ,albo jeszcze edge wchodzi w rachubę.
    Co do wagi to mam odmienne zdanie i zadam ci pytanie to z czego te lekkie samochody są zrobione ??? z carbonu że są takie lekkie. Mazda 6 GJ też jest lekka ale jak się przyjzysz to zobaczysz dlaczego na czym oszczędzają żeby zejść z masy.
    Ostatnio edytowane przez biner100 ; 27-06-2017 o 07:54

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

nie mam ale wielu obiektywnych osób które testuje samochody jakoś nie narzeka na zawieszenie mk5 bo to jest auto rodzinne a nie bolid. Jak bym chciał bolid to kupiłbym Focusa RS i wtedy zapytałbym ciebie czy masz naped 4X4 Z możliwością odłączenia itd. ale nie to chodzi to żeby teraz porównywać mk5. Nie lubię jak ktoś wypisuje bzdury o jakieś przepaści. Z ciekawości widziałeś test w automaniaku jak testowali civca z belką skrętną i chyba octavie z wielowahaczem ??? zobacz co lepiej wypadło. Osobiście Gulia mi się podoba ale bym jej nie kupił bo dla mojej rodziny jest nie praktyczna i dlatego zdecydowałem się na stelvio ,albo jeszcze edge wchodzi w rachubę.
    Bingo! Bo alfa nie jest zaprojektowana dla "wielu obiektywnych osob" - one kupia skode lub.. mondeo Owszem kupia ja tez osoby ktorym sie po prostu podoba, ale w wiekszosci ludzie ktorzy docenia co sie kryje pod tym pieknym kolorem misano blue osoby te beda wiedziec za co placa ekstra..

Kazda Giulia i Stelvio, nawet z najslabszym dieslem ma carbonowy wal napedowy, nie wiedziales?

Btw giulia veloce ma naped awd, a porownujac belke civica do wielowahacza skody piszesz o zawieszeniu tylnym, a nie przednim.
    Ostatnio edytowane przez Pitero ; 27-06-2017 o 08:02

Auto
    mondeo mk5

Domyślnie

Dokładnie ale oni dewagowali nad zasadnością stosowania drogiego zawieszenia wielowahaczowego w porównaniu do taniej belki która o wielel lepiej wypadła. Słuchajcie powtarzam po raz n-ty ja nie twierdzę ze mk5 jest lepsze od GULI ale nie lubię stwierdzeń że coś jest przepaścią, bo dla mnie przepaść to jest bardzo wielkie różnica. Też jeździłem wieloma dobrymi autami i jakoś tej potężnej przepaści nie odczułem a nawet zacząłem się zastanawiać nad sensem kupowania samochodu 3 razy droższego jak on nie jeździ 3 razy lepiej a nawet 2 , dlatego wybieram między stelvio a Edge a nie stelvio- porsche macan bo za porsche przepłacę i wcale nie będzie dużo lepiej jeździło
    Ostatnio edytowane przez biner100 ; 27-06-2017 o 08:12

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Jak bym chciał bolid to kupiłbym Focusa RS i wtedy zapytałbym ciebie czy masz naped 4X4 Z możliwością odłączenia itd. ale nie to chodzi to żeby teraz porównywać mk5.
    No widzisz, ale ten RS z mocnym silnikiem (poprzecznie ułożonym przed przednią osią) nadal nie będzie się tak składał w zakręt jak Giulia 150 KM z silnikiem równolegle za przednią ośką, z tylnym napędem i rozkładem 50/50 - [notranslate]Alfa[/notranslate] jest dla ludzi, którzy doceniają takie detale, a w zamian za to jest im dość obojętny kształt bagażnika albo system monitorowania martwego pola w lusterkach. Nie mówię, czy to lepiej, czy gorzej - po prostu inne oczekiwania od samochodu, co nie zmienia faktu, że oznacza to, że Giulia gra w zupełnie innej lidze niż Mondeo.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Dokładnie ale oni dewagowali nad zasadnością stosowania drogiego zawieszenia wielowahaczowego w porównaniu do taniej belki która o wielel lepiej wypadła. Słuchajcie powtarzam po raz n-ty ja nie twierdzę ze mk5 jest lepsze od GULI ale nie lubię stwierdzeń że coś jest przepaścią, bo dla mnie przepaść to jest bardzo wielkie różnica. Też jeździłem wieloma dobrymi autami i jakoś tej potężnej przepaści nie odczułem a nawet zacząłem się zastanawiać nad sensem kupowania samochodu 3 razy droższego jak on nie jeździ 3 razy lepiej a nawet 2 , dlatego wybieram między stelvio a Edge a nie stelvio- porsche macan bo za porsche przepłacę i wcale nie będzie dużo lepiej jeździło
    Jeszcze jest kwestia poziomu kierowcy. Nie chce umniejszac Twoim zdolnosciom (bo ich nie znam), ale bierzesz pod uwage fakt, ze to Ty nie byles w stanie poczuc roznicy w prowadzeniu?

Auto
    mondeo mk5

Domyślnie

No mistrzem kierownicy nie jestem i jak pisałem wyżej nie kupowałem samochodu żeby pokonywać z ekstremalną prędkością zakręty tylko wybrałem kompromis między komfortem a właściwościami jezdnymi i w zupełności mk5 spełnia moje oczekiwania. Teraz chcę zmienić na samochód rodzinny w którym wyżej się siedzi i padło na stelvio-edge i zobaczę jak cenowo [notranslate]Alfa[/notranslate] będzie się kształtowała względem Edge sport i podejmę decyzję w którym samochodzie lepiej będę się czuł a nie będę się sugerował czy on ma wielowahacz czy wzmocnienia belek czy tam karbonowe półosie. Dla mnie najważniejsze jest jak się w mojej ocenie prowadzi , komfort i oczywiście cena zakupu, cena serwisu bo nie mam zamiaru płacić krocie za przeglądy w które wliczona jest cena za markę.