Ja mam trochę inne pytanie niż jaki olej , otóż co może być do wymiany jak mi olej znika ! Silnik bierze ? Czy co . Może ktoś coś poradzić , nie mam wyciekow i nie dawno turbo robione ,
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
No też mi się wydaje że niby nie możliwe żeby silnik brał , bo nic nie dymi no ale muszę pilnować stanu oleju , bo na miarce też trudno zobaczyć bo ciągle się maze przy sprawdzaniu
A nie jest przypadkiem tak że, jeśli dpf jest i działa prawidłowo to dymienia na niebiesko nie zobaczysz?
Tak też myślałem że przez dpf może nie być widać że bierze olej , ale ktoś wcześniej pisał że było bi i tak widać , ale nie wiem w najgorszym wypadku remont ?
Dokładnie nie wiem ile oleju na kilometry teraz ma minimum zaleje na max i zmierzę kilometry , ale wydaje mi się że coś dużo bo cały czas muszę pilnować
Stare się rozleciali aż wirnik latał , turbo było całe regenerowane , był myty cały IC , nowy olej i wszystkie filtry , cały zabieg był robiony 2-06-2017 , wolałem 4,5 l oleju i potem dodałem jeszcze 0,5 na dwa razy i dziś jest jedną kreska i miarka też jest na minimum , dziś uzupełnię stan i będę męczył km. Zobaczę ile zrobię nim stan spadnie do minimum