ja leję 5w40 valvoline, każdy producent oleju ma tabele w których podają odpowiednie oleje do modelu auta. I tak możesz sobie wybrać 5w40 albo 10w40.
Ja leję Motula 10w40 kupuję go w bańkach 5l bo dokładnie tyle wchodzi ( instrukcja też tak podaje ) Jak wleję 5l odpalę chwilę pochodzi wyłączę poczekam z 10 min to mam dokładnie max na miarce. Co do zużycia oleju na na 10 tys km może ze setkę na pewni nie więcej a silnik am już ponad 200 tys km.
znajomy też ma 2.4 JTD i u niego wchodzi ok 5,5 l (dzisiaj go przy okazji spytałem) ; dlatego wobec rozbieżności poleciłem koledze 'Alfista' aby zalał najpierw 5l i ewentualnie dolał jak będzie mało na bagnecie ;
odnośnie instrukcji to centrala w B-B się nie popisała (chyba że włosi takiego babola strzelili) , bo w oryginalnej instrukcji która była dołączona do mojej alfy 156 1.9 16v Multijet 2004r jest napisane, że do tego silnika wchodzi 4.0 l oleju , natomiast ja muszę lać 4.5 żeby był prawidłowy poziom zalecany przez fabrykę , tj 3\4 ,
dodam że zawsze kupuję oryginalny filtr oleju w aso
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
U mnie wchodzi równo 5l- na miarce jest tak na 3/4, od wymiany przejechałem jakieś 5tys.km, nic jeszcze nie dolewałem- cały czas powyżej połowy![]()
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
kupilem jednak mobil diesel 10w40 mam nadzieje ze bedzie dobry bo jakos nie mam zaufania do mobila..
problem natomiast pojawił sie z odkreceniem filtra oleju, jest na to jakis sensowny sposob?? bo narazie jakos perspektywa wizyty u mechaniorow mi sie nie podoba, prawie zawsze wszystko sam grzebalem przy silnikach..
Kup sobie klucz do filtra
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
To czemu kupiłeś ja nie masz zaufania ?? - ja też nie mam ale nie do mobila tylko dla tego że jest bardzo popularny i powszechnie podrabiany szczególnie ten w beczkach
Fakt z miejscem jest słabo, ja kupiłem klucz do filtra taki z trzema łapkami zakładany od tyłu filtra i już nie mam z tym problemu odkręca się i dokręca dobrze.
kupilem ten klucz na trzy bolce i wszystko sie odkrecilo.. troche mnie przerazilo umiejscowienie tego filtra zwlaszcza po przeczytaniu paru postow o demontazu wydechu itp..