Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

Cytat Napisał Italiancars Zobacz post
    Jestem od czwartku w Rzymie, nie wiem gdzie są te wszystkie Giulie... całe dnie chodzę ulicami i widziałem 1 (słownie: jedną), czerwoną, jakaś podstawowa wersja. Liczyłem, że sobie pooglądam różne kolory łącznie z Missano Blue w ruchu ulicznym a tymczasem słabo. Jeśli w stolicy ich nie ma to chyba mimo wszystko ze sprzedażą nie jest najlepiej. Stelvio nie widziałem ani jednego, ale to dopiero początek sprzedaży i mnie to nie dziwi.
    Przyjedź do Krakowa! Nie wiem skąd nagle tyle tych aut, ale w ciągu dwóch tygodni widziałem siedem, w tym cztery jednego dnia podczas wianków w sobotę - może to jakaś akcja promocyjna? A wczoraj pierwszy raz z bliska na parkingu na włoskich blachach - standardowy czerwony lakier i srebrne szesnastki - auto przepięknę, niepodobne do niczego, poza Maserati - taki mniejszy brat Ghibli Samochód był chyba dość mocno obciążony pasażerami i bagażami bo był kilka cm nad asfaltem! Niesamowicie nisko zawieszony! jedyna rzecz, która zwraca uwagę in minus, to srebrne scudetto wygląda jak pomalowane srebrzanką...Nie będzie wersji chromowanej?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

wczoraj na jakiejś bocznej dróżce nad jeziorem niedaleko Gliwic przejechała obok czerwona Giulia z 17" sport. dzisiaj w Bielsku widziałem jedną zaprakowaną czarną. właściwie to co parę dni widzę Giulię. nawet jak auto niewiadomo jak dobrze by się sprzedawało (a Giulia sprzedaje się tylko dobrze i to jak na klase premim gdzie wolumeny są niższe) musi minąć trochę czasu zanim będzie troche tych sztuk jeżdżących po drogach. wczoraj gadałem z gościem z Wrocławia który powiedział że Fiaty zniknęły z dróg, ja zakwestionowałem i mówie przecież jest na pęczki Tipo (które sprzedaje się od ~roku i jest w czołówce sprzedaży aut w Polsce obecnie, wielokrotnie więcej sztuk niż Giulia), a gość nawet nie kojarzył modelu... tak więc nie ma co panikować że aut nie widać, są oficjalne dane sprzedaży i one dają prawdziwy obraz, a nie to że ktoś gdzieś nie widuje albo widuje mnóstwo aut danego modelu.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Ale te oficjalne dane sprzedażowe pokazują że Julka jednak nie sprzedaję się najlepiej niestety.

Auto

Domyślnie

a co ma się sprzedawać lepiej niż BMW3, Audi A4 i Mercedes C, tylko dlatego że alfa sobie zrobiła nowy fajny samochód po latach lecenia w kulki, przesuwania terminu i nieobecności w segmencie premium/RWD itp? jaguar, volvo, infinity mogą tylko pomarzyć o takim poziomie sprzedaży podobnych modeli. do tego trend jest wzrostowy (zrób sobie jakąś średnią ruchomą za 3 miesiące), powinno być lepiej za parę miesięcy, więc jak dołożysz do tego Stany, Chiny, to może z tych numerków wyjść całkiem przyzwoity wynik za jakiś niedługi czas. trzeba patrzyć optymistycznie na to
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Ale te oficjalne dane sprzedażowe pokazują że Julka jednak nie sprzedaję się najlepiej niestety.
    Sprzedaje sie duzo lepiej niz konkurenci z Volvo, Jaguar, Infiniti i Lexus. BMW, Merc czy Audi przez lata wyrobily sobie pozycje na rynku. Auto tez nie jest skierowane do kilenta masowego. Rozumiem, ze ma sie sprzedawac jak golf czy passat? Wtedy na pewno bym jej nie kupil.

jersey
    Gość

Domyślnie

Podejrzewam, że zarząd FCA chętnie dałby Ci kopa w d. na pożegnanie, ba Sweterek osobiście by Cię kopnął, gdyby od tego Giulia miała się sprzedawać jak Golf albo Passat [emoji14]

Ja pikole, mnie się Giulia nie podoba i nawet nie rozwazam zakupu (predzej Q50 albo XE), ale cieszył bym się gdyby Giulia choć w połowie sprzedawała się tak dobrze jak Golf. Bo wtedy można by liczyć na pojawienie się Alfetty czy prawdziwego Gran Turismo, a nie niedorobionego coupe w stylu GT i Gtv.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Jak byś wiedział to w Rzymie królują auta klasy A. I się nie dziw ... Ferrari też naliczysz na jednej ręce. To miasto się nie liczy motoryzacyjnie.
    Dokładnie, w Mediolanie podobnie, chociaż Rzym to jest chyba szczyt, ze względu na wąskie uliczki i ilość miejsca do parkowania. Za to 500-ek i Smartów nie zliczysz.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Nikt nie mówi że ma się sprzedawać lepiej jak a4 czy seria 3. Alfy 159 przez 6 lat sprzedano 250 tysięcy. Myślicie że Julka osiągnie taki wynik?

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Tak jest - żeby ocenić co jest popularne we Włoszech, trzeba pojeździć po ich autostradach. Mnóstwo włoskich wynalazków. Nie byłem w ostatnich 12 miesiącach, ale na pewno się Giulie znajdą.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Nikt nie mówi że ma się sprzedawać lepiej jak a4 czy seria 3. Alfy 159 przez 6 lat sprzedano 250 tysięcy. Myślicie że Julka osiągnie taki wynik?
    w maju sprzedalo sie bliskon 2600szt w europie i 900 w usa, nie wiem jak tam australia i chiny, ale nawet bez nich to poziom 2/3 sprzedazy 159 w najlepszych latach i ciagle rosnie. jest duza szansa ze za jakis czas osiagnie znacznie wyzszy poziom sprzedazy. wszelkie artykuly czy testy sa conajmniej pochlebne, to na pewno przelozy sie na sprzedaz.