Strona 36 z 45 PierwszyPierwszy ... 2627282930313233343536373839404142434445 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 447

Temat: 330mm Brembo Alfa 156

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Raczej nigdzie. Kombinacji zacisk-tarcza jest sporo, nawet nie wiadomo co konkretnie chcesz. A ci co dorabiają to raczej sprzedają w zestawach bo chcą zarobić.
    Większość kombinuje sama w tym i ja kiedyś.
    Konktetnie to chce władowac zestaw dokładnie z crosswagona do 156FL 2.4jtd czyli zostaje mi albo robienie rysunku i gdzies wysłac albo wysylka zestawu ze zwrotnica??

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Whiplash Zobacz post
    czyli zostaje mi albo robienie rysunku i gdzies wysłac
    Ja tak zrobiłem. 300 zł mnie kosztowało i parę dni. Zrobili z aluminium, po anodowali na czarno, pełna profeska. Jak się zdecydujesz to 5 razy przemyśl projekt i wymiary, musiałem leciutko ingerować szlifierką
    Nie wiem jakie dokładnie cross ma brembo i tarcze ale adapter musi spełnić pewne założenia - grubość, minięcie się otworów i odpowiednie odsunięcie zacisku od zwrotnicy żeby uszy zacisku nie oparły się na uszach zwrotnicy. A tolerancje muszą być mniej niż milimetrowe.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Crosswagon ma te same zaciski co duże GTA z radialnym mocowaniem.
    slavol projekt sam rysowałes czy dawałes zestaw i robili adaptery ??

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Sam rysowałem, ale ja zakładałem duże brembo ze 166-tki. Z adapterem radialnym będziesz miał kłopot i raczej wysyłałbym zestaw (zacisk, tarcza, zwrotnica) i będzie drożej.

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Sam rysowałem, ale ja zakładałem duże brembo ze 166-tki. Z adapterem radialnym będziesz miał kłopot i raczej wysyłałbym zestaw (zacisk, tarcza, zwrotnica) i będzie drożej.
    szkoda ze juz kumpel nie pracuje w Inter Cars bo tam maja swap hampli z GTA do zwyklych wersji z adapterami za jedyne 12000zł to bym sobie zamówil i adaptery odrysował

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Może odezwie się ktoś kto przerabiał akurat taki setup ale był mało popularny bo dostępność zacisków marna i ceny wysokie.
    Jak się czujesz na siłach to działaj sam. A co do ceny za adaptery to nie są związane z tym że rysunku nie dostaną tylko wykonanie bardziej skomplikowane.
    A zaletą wysyłki klamotów to gwarancja poprawności zwymiarowania i wykonania, jak szukałem firmy to niektóre z wymiarów nie chciały robić.

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Może odezwie się ktoś kto przerabiał akurat taki setup ale był mało popularny bo dostępność zacisków marna i ceny wysokie.
    Jak się czujesz na siłach to działaj sam. A co do ceny za adaptery to nie są związane z tym że rysunku nie dostaną tylko wykonanie bardziej skomplikowane.
    A zaletą wysyłki klamotów to gwarancja poprawności zwymiarowania i wykonania, jak szukałem firmy to niektóre z wymiarów nie chciały robić.
    czyli zostaje mi zakup zwrotnicy z JTD i wysyłka do jakiejś firmy. A mysłałem ze dopadne gdzieś gotowca

Użytkownik Świeżak Avatar Thoo24Mass
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    Alfa Romeo 156 V6 Berlina, Toyota Celica GTi V gen

Domyślnie

Jestem na etapie kupna przewodów w stalowym oplocie z firmy Hel i mam pytanie. Które najlepiej podejdą do mojego setupu?
    AR 156 2.5 V6, Brembo z AR 166 z adapterem pod 330mm od GTA.
    Konkretnie chodzi mi o to czy brać model do 2.5, do GTA czy może od 166 tak żeby pasowała długość i króćce.

Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Do GTA, są troszkę dłuższe od "zwykłych". Od 2.5 też da się założyć ale są lekko naciągnięte (większy zacisk i inne umiejscowienie wlotu). Więc jak kupujesz to dłuższe.

Użytkownik Świeżak Avatar Thoo24Mass
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    Alfa Romeo 156 V6 Berlina, Toyota Celica GTi V gen

Domyślnie

Ok. Dzięki za odpowiedź :-). W takim razie jutro zamawiam.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka