Tylko pozazdrościć takiego kolegi mechanika![]()
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Tylko pozazdrościć takiego kolegi mechanika![]()
Jak dla mnie wymiana poduszek stabilizatora bez opuszczenia sanek to jak operacja żołądka przez odbyt. Skoro i tak trzeba poświęcić kilka godzin to lepiej te sanki opuścić i zrobić tak żeby było wygodnie i dobrze. Zazwyczaj biore mniejsze gumy bo drążek jest już wytarty więc mniejsze są akurat. Jak się oczyści drążek z rdzy to troszkę mu ubędzie na obwodzie.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
I tak jest zaoszczędzony czas. Odkrecałeś kiedyś sanki??? Wiesz ile to roboty a nie mówiąc o tym jeżeli jakąś śruba będzie stawiała bardzo duży opór i np zeriesz ją.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Można wymienić bez zdejmowania sanek. Mój mechanik u mnie w taki sposób wymieniał...
Pewnie wiele osób wymieniało. Ja tez z 20 razy ale nie jesteś w stanie zapamiętać średnicy bo były różne.
Wiadomo że ciaśniejsze lepsze, nie od dziśA tak serio, jak masz drążek 22 kup gumy 21, o ile będą dostępne. Tylko najpierw zmierz, najlepiej suwmiarką, jaki masz u siebie.
Tak czytam, może Wy do piekarzy jeździcie, a nie do mechaników że tak narzekacie.![]()
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Obawiam się że nie do piłkarzy tylko na dzięki bo dają du.y najczęściej;p
Można zrobiłemodkręca się jedna śrubę od obejmy luzuje drugą rozbiera nit. Wkraczamy śrubę itd. Śrubokręt młotek i rozkładamy obejmuje na dwie części potem wydlubywanie obejmy i gumy. Zakładamy nowa gumę skręcamy i druga strona (oczywiście zdejmujemy koło)
Generalnie przerabiałem już 2 razy. Pierwszy raz musieli opuszczać sanki i rozkuwać obejmy. Niestety kupiłem jakies z dupy gumy na allegro za 30zł i już po 2 miesiącach miałem je tak popękane że stabilizator też nadawał się do wymianiy... Kupiełem grubszy ponoc od GTA z orginalnymi gumami i całymi obejmami z przebiegiem podobno żadnym (tak też wyglądał...) dokupiłem poliuretany wbrew narzekaniom jednego z serwisantów że to się wytrze będzie gorzej itp... chłopaki rozkuli obejmy wsadzili poliuretan i mam spokój już od dłuższego czasu. A z tego co wiem jak masz rozkute obejmy to ogarnieci spece od alf tylko popuszczają wózek a czasem i bez tego ogarniają w godzinke. Niestety przy tej operacji często do wymiany idą też łączniki stabilizatora