Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Giulia veloce w misano blue jest na olx, tylko że diesel
    Rarytas, diesel 280KM, niestety dostępny na zamówienie.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Czy ten wydech o którym pisze Garraty to wchodzi do Giulii na zasadzie wytnij / wspawaj?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

A w USA [notranslate]Alfa[/notranslate] wprowdziła takie promo. Wynajem na 2 lata nowej GIulii za 299 USD/miesiąc dla osób fizycznych. Dla przeciętnego Amerykanina jest to mniej więcej 300 PLN uwzględniając siłę nabywczą.
    Orientował się czy w Polsce można dostać jakąś sensowną ofertę na wynajem/leasing dla osoby fizicznej? Z jakiej wysokością ratą trzeba się mniej więcje liczyć?

http://www.thedrive.com/sheetmetal/1...a-romeo-giulia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sailor_p Zobacz post
    A w USA [notranslate]Alfa[/notranslate] wprowdziła takie promo. Wynajem na 2 lata nowej GIulii za 299 USD/miesiąc dla osób fizycznych. Dla przeciętnego Amerykanina jest to mniej więcej 300 PLN uwzględniając siłę nabywczą.
    Orientował się czy w Polsce można dostać jakąś sensowną ofertę na wynajem/leasing dla osoby fizicznej? Z jakiej wysokością ratą trzeba się mniej więcje liczyć?

http://www.thedrive.com/sheetmetal/1...a-romeo-giulia
    Rok temu obdzwaniałem salony FCA - żadna marka koncernu w tamtym okresie nie miała i nie przewidywała leasingu konsumenckiego. Fiat wprowadził wynajem o czym jest osobny temat, ale warunki ssą po całości (limit km nie wystarczy na dojazd do pracy, a cena za 500X to mniej więcej 300 USD). [notranslate]Alfa[/notranslate] jeszcze czegoś takiego nie proponuje, ale patrząc ile liczą sobie za 500, 500X czy Tipo to taniej bedzie wziąć kredyt niż wynajmować jeżeli kiedyś wprowadza wynajem Giulii. Pewnie grubo ponad 2 tysiące na miesiąc wyjdzie i limit 12000 km rocznie.

Polska jeżeli chodzi o motoryzację jest droga ze względu na słabą złotówkę oraz pazerność banków: koszta usług bankowych są na koszmarnie wysokim poziomie.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Rok temu obdzwaniałem salony FCA - żadna marka koncernu w tamtym okresie nie miała i nie przewidywała leasingu konsumenckiego. Fiat wprowadził wynajem o czym jest osobny temat, ale warunki ssą po całości (limit km nie wystarczy na dojazd do pracy, a cena za 500X to mniej więcej 300 USD). [notranslate]Alfa[/notranslate] jeszcze czegoś takiego nie proponuje, ale patrząc ile liczą sobie za 500, 500X czy Tipo to taniej bedzie wziąć kredyt niż wynajmować jeżeli kiedyś wprowadza wynajem Giulii. Pewnie grubo ponad 2 tysiące na miesiąc wyjdzie i limit 12000 km rocznie.

Polska jeżeli chodzi o motoryzację jest droga ze względu na słabą złotówkę oraz pazerność banków: koszta usług bankowych są na koszmarnie wysokim poziomie.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
    Już kiedyś pisałem, pewnie w innym temacie, jako osoba fizyczna otrzymałem ofertę na AR Giulię na wynajem długoterminowy od Express Rent a Car. Oferta niestety sporo droższa niż kredyt, ale posiadająca atuty (ubezpieczenie w cenie, serwisy, opony na wymianę itd.).

jersey
    Gość

Domyślnie

Ja pisałem o leasingu konsumenckim tudzież wynajmie w salonie. Pewnie trochę firm zewnętrznych oferuje takie usługi, ale tutaj się nie orientowałem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Mam umowę najmu z getin fleet ale na dg. Konsumencki też oferują. Warunki finansowe jak w klasycznym leasingu op. tyle, że mam limit kilometrów 75 tys na 3 lata i serwisy w cenie.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    tudzież wynajmie w salonie
    Teoretycznie już jest - info od sprzedawcy z salonu. Niestety zapytany o ceny nie był w stanie nic podać, bo jak stwierdził "kalkulują to do każdego egzemplarza osobno", bo zależy od wyposażenia i ceny, okresu itd.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Teoretycznie już jest - info od sprzedawcy z salonu. Niestety zapytany o ceny nie był w stanie nic podać, bo jak stwierdził "kalkulują to do każdego egzemplarza osobno", bo zależy od wyposażenia i ceny, okresu itd.
    Z jakiego salonu info?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk