Też spotkał mnie ten problemKupiłem już prowadnicę sprężyny i w przyszłym tygodniu jadę na założenie. Czy lepiej od razu wymienić 2 prowadnice czy wystarczy tą uszkodzoną?
Też spotkał mnie ten problemKupiłem już prowadnicę sprężyny i w przyszłym tygodniu jadę na założenie. Czy lepiej od razu wymienić 2 prowadnice czy wystarczy tą uszkodzoną?
Ma ktoś zbędną prowadniczkę Chętnie odkupię.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Panowie może podać opis całej operacji od początku do końca? Rozumiem że "bolec" sprężyny musi być zdjęty z pedała sprzęgła, tak? Po drugie czy trzeba wyjmować sprężynę (mieć ja w ręce) i dopiero wkładać prowadnicę, czy sprężyna może być na miejscu i tam próbować założyć prowadnicę? Rozumiem też że sprężyna z prowadnicami wchodzi bez problemu na miejsce. problemem jest założenie "bolca" sprężyny na pedał, tak?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Hej macie namiary na tego gościa z Namysłów co wam to zrobił ?
Na forum jest manual, rzezba jest z tym lekka, ale sprężynę możesz osadzic a potem zakładać jej wpust w padał, niestety dostęp jest kiepski.
Wysłane z Nokii 3310
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Sprężyna znajduje się powyżej miejsca, któremu zrobiłeś zdjęcie.
Do wymiany sprężyny polecam wymontować skrzynkę z bezpiecznikami oraz pedał sprzęgła. Pracy jest więcej, ale tylko pozornie. W dodatku plastikowa tulejka łącząca pedał sprzęgła z pompką jest teoretycznie jednorazowa - trzeba się nagimnastykować, żeby jej nie uszkodzić przy demontażu. Za nową w ASO zapłaciłem kiedyś 40 zł...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak kolega wyżej mam pytanie czy jeśli wypadła mi sama prowadnica to muszę zdejmować sprężynę żeby zamontować nową prowadnice?
Zna ktoś jakiegoś magika który potrafi założyć prowadnicę w Krakowie lub okolicach?