Cześć,
przymierzam się do zakupu drugiej GT, w poprzedniej miałem ksenony, ale szczerze mówiąc świeciło to tak sobie, w 20 letnich autach na żarówkach H4 bywa lepiej. Nie wiem czy może po prostu żarniki były już wypalone, nie zdążyłem sprawdzić, przed rozstaniem z samochodem. Zastanawiam się, czy ktoś miał bezpośrednie porównanie H7 vs. Ksenon i mógłby parę słów na ten temat powiedzieć. Ewentualnie czy są jakieś kompleksowe rozwiązania na poprawę właściwości przednich lamp. Regenerował ktoś i zauważył różnicę?
Wie ktoś coś więcej na temat tych lamp? Bi-Ksenon z DLR: https://www.facebook.com/SicilyRetro...type=3&theater
Ma to jakąś homologację? Kosztuje pewnie miliony?

Odpowiedz z cytatem

bez względu na źródło. Oczywiście zalecam szukanie z fabrycznym ksenonem który niewątpliwie ma powyższe zalety. Jeżeli jednak masz H7 to zregeneruj je i ciesz się tak samo dobrze oświetloną drogą. Jeżeli jednak natężenie światła z jakiś powodów Ci nie wystarczy wrzuć dobrej jakości HID (na własne ryzyko ponieważ nie jest to legalne). Taki hid pewnie nie zaświeci jak fabryczny ksenon ale na pewno lepiej niż H7.