Ale mimo wszystko od góry też uda mi się, jeśli mam giętkie dłonie?![]()
Ale mimo wszystko od góry też uda mi się, jeśli mam giętkie dłonie?![]()
Ja bym w to nie wierzył, ale... Czekam na filmik jak tego dokonasz
U mnie przy wymianie zawsze idzie duuuzo epitetów na inżyniera który to projektował. Miejsca mało, filtr duży... Wygodniej jest wyjąć cała puszkę
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 13-11-2015 o 23:40
Też mam problem z wymianą tego filtra. Od dołu, nawet po zrzuceniu rury turbo-ic, po rozpięciu zatrzasków z obudowy udaje się ją odchylić nieznacznie, powstaje bardzo mała szczelina, ok 1cm.
Wiedzmaak - jak wyjmujesz całą puchę?
Ja ją zawsze wyciągałem na zewnątrz i wtedy pięknie wszystko dało się zrobić. :-) szczególnie jak już wyciągnąłeś rurę turbo ic to zostaje odkręcić przepływke (jak dobrze pamiętam) i szarpać to do góry. Masz pewność ze nic nie polamiesz. Sama pycha trzyma się od dołu na dwóch gumowych kolkach wystatczy szarpnac i do tego są dwie śruby przy przepylwce.
Wysłane z mojego HTC 10 evo przy użyciu Tapatalka
A całość wychodzi od dołu? Bo od góry są te bezpieczniki chyba i nie ma jak wyjąć. Dobrze mówię?
Czołem, ja wymieniam od spodu, dodatkowo aby zwiększyć sobie miejsce na wyciągnięcie i wsadzenie filtra z puchy odkręcam śruby belki pod chłodnicą oczywiście nie całkiem, tylko popuszczam. Belkę ciągnę na dół, a puchę pcham do góry aby wyszła mi z gumowych mocowań, w ten sposób zyskuje miejsce na większe rozchylenie klapy puchy i bez problemu wymieniam filtr.
oliman, dzięki za podanie też Twojego sposobu