Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał cra3y Zobacz post
    Jak dzieci ... widzę, ze co niektórym tutaj gul skacze (i wyszukują argumenty z czapy na poparcie swoich racji), że Koreańczykom (Hyundai/Kia), którzy jeszcze 10-20 lat temu było w czarnej d.... wiedzie się lepiej niż Lancia/[notranslate]Alfa[/notranslate].

Dajcie spokój - fajnie, że jest kolejny, ciekawy produkt na rynku, dzięki temu jest presja na innych producentów, żeby dopracować/ulepszyć swoje.

My wszyscy (klienci) na tym (w dłuższej mierze) skorzystamy.
    Lepiej się tego nie dało ująć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Niektórzy próbują zaklinać rzeczywistość i dyskredytować jakość prowadzenia auta, którym nie jeździli. Pierwsze recenzje są pochlebne.

O co w ogóle chodzi z tymi znaczkami? Czy to jest tak ważne? Ja jestem z wykształcenia inżynierem, dla mnie liczy się jakość i "ilość" produktu, jaki dostaję. Stinger oferuje osiągi, niezłe wyposażenie, praktyczność i RWD za cenę niemal gołego Arteona.
    Za co tyle pieniędzy? A za liftbacka wielkości Audi A7 z napędem na tył, rozsądnym wyposażeniem i 250KM.
    Za cenę niewiele większą od wypasionego hot hatcha dostajemy kawał auta.
    Nie wiem, czy ktos siedział w nim na Motor Show, ale ja tak i auto robi wrażenie oraz budził duże zainteresowanie zwiedzających.

Zwróćcie uwagę, że dopłata do wersji XL to tylko 10 tysięcy, a mamy w pakiecie skórę, 18-tki, wentylowane i podgrzewane fotele oraz kierownicę i pełną elektrykę. Ile trzeba wydać w AR, aby do tego poziomu doposażyć Giulię?
    Stinger może być gwoździem do trumny Giulii i Q50. Niemcy nie muszą się obawiać, bo ich klienci za bardzo cenią renomę marki i nieraz wolą jeździc golasem z pierścieniami, niż wypasionym Koreancem, czy Wlochem.

Z resztą, wlasnie tak powinien wyglądać halo car. Auto robi tyle szumu, że dyskutują o nim ludzie na forum AR, pewnie to samo na forum BMW i Mercedesa. To jest wlasnie wejscie smoka...
    Ostatnio edytowane przez Farfocel ; 28-07-2017 o 17:14

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Farfocel Zobacz post
    Niektórzy próbują zaklinać rzeczywistość i dyskredytować jakość prowadzenia auta, którym nie jeździli. Pierwsze recenzje są pochlebne.
    O co w ogóle chodzi z tymi znaczkami? Czy to jest tak ważne? Ja jestem z wykształcenia inżynierem, dla mnie liczy się jakość i "ilość" produktu, jaki dostaję. Stinger oferuje osiągi, niezłe wyposażenie, praktyczność i RWD za cenę niemal gołego Arteona.
    Za co tyle pieniędzy? A za liftbacka wielkości Audi A7 z napędem na tył, rozsądnym wyposażeniem i 250KM.
    Za cenę niewiele większą od wypasionego hot hatcha dostajemy kawał auta.
    Nie wiem, czy ktos siedział w nim na Motor Show, ale ja tak i auto robi wrażenie oraz budził duże zainteresowanie zwiedzających.
    Zwróćcie uwagę, że dopłata do wersji XL to tylko 10 tysięcy, a mamy w pakiecie skórę, 18-tki, wentylowane i podgrzewane fotele oraz kierownicę i pełną elektrykę. Ile trzeba wydać w AR, aby do tego poziomu doposażyć Giulię?Stinger może być gwoździem do trumny Giulii i Q50. Niemcy nie muszą się obawiać, bo ich klienci za bardzo cenią renomę marki i nieraz wolą jeździc golasem z pierścieniami, niż wypasionym Koreancem, czy Wlochem. Z resztą, wlasnie tak powinien wyglądać halo car. Auto robi tyle szumu, że dyskutują o nim ludzie na forum AR, pewnie to samo na forum BMW i Mercedesa. To jest wlasnie wejscie smoka...

Dyskusje to jeszcze nie zakupy, patrz [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo
    Natomiast odnosząc się do innej części twojej wypowiedzi - tak, ten znaczek jest bardzo ważny bo wiele za nim stoi. Ja tam wolę makaron niż surowe rybki.
    Zapewniam cię, że jeśli cokolwiek będzie gwoździem do trumny Giulii, to na pewno nie KIA, niezależnie od tego jak dobrze będzie jeździć i ile koni będzie miał silnik.
    Jeśli wybierając samochód kierujesz się tylko ceną i mocą silnika to faktycznie, jeszcze długa droga przed tobą w tematach motoryzacji.
    Być może po prostu [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo nie jest dla Ciebie, masz inne priorytety czy inaczej patrzysz na życie od tych którzy kupują Alfy.

Swoją drogą, to nic nowego - ludzie dzielą się m.in. na takich którzy oglądają się na Alfy ale ich nigdy nie kupią, i na takich którzy je kupują i się nimi cieszą.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

a nie można trochę tego wypośrodkować? nie tak zero-jedynkowo?
    ja lubię Alfy i kupuję i się nimi cieszę (albo i nie, zależy z której) - miałem już dwie i planuję trzecią. [notranslate]Alfa[/notranslate] ma u mnie od razu +10 punktów w rankingu jak wybieram auto
    co nie znaczy, że (skoro i tak muszę czekać do października) nie rozważę Kii

moc na korzyść Kia
    wyposażenie na korzyść Kia
    wielkość, wygoda na korzyść Kia
    wygląd (subiektywnie) też na korzyść Kia
    wnętrze jednak [notranslate]Alfa[/notranslate]
    Marka też [notranslate]Alfa[/notranslate]

Nie jest wcale tak, że nie biore pod uwage Kii od czasu zerkniecia w te broszure. Poza tym jak sie nie ma alternatywy, to się nie ma pozycji negocjacyjnej

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Farfocel Zobacz post
    O co w ogóle chodzi z tymi znaczkami? Czy to jest tak ważne?
    Jest ważne o czym przekonało się już kilka marek wypuszczając dobre produkty, które się nie sprzedawały ze względu na markę i jej wizerunek.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    wygląd (subiektywnie) też na korzyść Kia
    Z tym, że to ciekawa propozycja to się zgadzam. Ale wygląd?
    siriusly?
    moja Pani od plastyki powiedziałaby "wyjdź z klasy!"

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Swoją drogą, to nic nowego - ludzie dzielą się m.in. na takich którzy oglądają się na Alfy ale ich nigdy nie kupią, i na takich którzy je kupują i się nimi cieszą.
    I nigdy więcej następnej nie kupią z tej radości i dostrzegając jak są robieni w trąbę tymi bajkami o historycznej świetności.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    I nigdy więcej następnej nie kupią z tej radości i dostrzegając jak są robieni w trąbę tymi bajkami o historycznej świetności.
    Ja tam jakos nie dostrzegam i ciagle kupuje kolejne Alfy.
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Z tym, że to ciekawa propozycja to się zgadzam. Ale wygląd?
    siriusly?
    moja Pani od plastyki powiedziałaby "wyjdź z klasy!"
    panie, no co ja poradze - chce kupic giulie veloce więc to nie jest takie gadanie tylko, ale serio z wyglądu Kia mi się bardziej podoba - szczególnie z przodu. W Alfach (widoczne jest to w Stelvio mocniej) brakuje mi zderzaka.... W tych wszystkich giorgio-based mam takie wrażenie, że ktoś zdjął przedni zderzak do lakierowania. Jak brałem mazdę 6 to wraz ze wzrostem wersji rosła jakby muskularność zderzaka i ilość lotek, a tu mam wrażenie, jakbym wybierał najbiedniejszą wersję.
    Orurowanie z tyłu też fajniejsze w Kia, bo sam wygląd tyłu w Giulii mi się podoba (choć znowu, z uwagi na za mały dyfuzor i mało lotek w Q o wiele bardziej). W kompaktach najbardziej podobał mi się pro ceed, w kombiakach optima - bardziej niz mazda i volvo nawet. Uważam, że akurat stylistycznie naprawdę Kia robi robotę.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Tu już wiedzą, że Kia się gorzej prowadzi i że Kia to TYLKO Kia...Brałbym Giulię nad Kię dniem i nocą, no ale nie wolno dyskredytować przeciwnika przed poznaniem. Tak samo dyskredytowali Alfę niemieccy konkurenci i dostali od najmocniejszej wersji po tyłku.