ustawiłem chyba wszystko tak jak Ty i mi coś takiego sie dzieje
ustawiłem chyba wszystko tak jak Ty i mi coś takiego sie dzieje
Dokładne zrzuty ekranu będę mógł zrobić wieczorem , popatrz może na ustawienia RS232 czy jest komunikacja na 4800.
Teraz nie jestem w stanie więcej pomóc
ps przekręciłeś kluczyk w stacyjce ?
ach prędkość w - Prawy przycisk na mój komputer -> zarządzaj -> szukasz interfejsu w Porty (COM i lpt) -> właściwości na którym się łączysz -> zaawansowane ustawienia
Ostatnio edytowane przez balc3r ; 03-07-2009 o 14:17
Tak przekręciłem
A co to jest to RS232
Ja mam interfejs VAG KKL OBDII na USB i adapter na 3 piny.
OK jak bedziesz miał czas to podeślij tu te zrzuty jak co i gdzie ustwiec.
Pozdro
na USB ustawia się podobnie - w menadżerze urządzeń wyszukasz Serial to USB i tam we właściwościach.
Dzis diagnozowalem moja 146, przy pomocy programu od Balcera, wyskoczylo mi pare błędów, m.in.: Idle Actuator (Opening Winding),czy mógłbym i ktoś powiedzieć co to jest za błąd?
Oraz, jednym z błędów jest Air temp sensor, czy czujnik temperatury powietrza to jest ten przed przepływomierzem, w rurze dolotowej?
sprawdź dla potwierdzenia błędy kwp71;
następnym razem jak mi wyskoczą błędy, podjadę na examiner i sprawdzę jak to się ma do tego softu.
KWP71 nie moglem sie polaczyc tak samo mialem problem z demo Alfadiaga(blad, ze bufo nie moze byc zerowy?). Ale bledy z tego softu do fiata 20v wydaja sie byc prawdziwe, gdyz wiekszosc z nich podejrzewalem. Pytanie tylko, co to jest ten idle actuator?
Prawdopodobnie silniczek krokowy.
a boxera tez mozna podlaczyc po kompa?