kolego do zwykłych lamp też idą takie odbłyśniki? gdzie zamawiałeś stare do zwrotu?
kolego do zwykłych lamp też idą takie odbłyśniki? gdzie zamawiałeś stare do zwrotu?
Ja wyciągnąłem całą soczewkę z odbłyśnikiem i zawiozłem ją do Katowic - na następny dzień dostałem zrobione (wiadomo na podmianę) - podobno z jakiegoś jeszcze auta pasują do 159. Cena ~ 100/szt.
jest: Opel Astra K Hatchbag 1,4 150KM (2018 - ????)
jest: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1,9 JTDm 8v(2014 - ????)
była: Alfa Romeo 156 Sedan 1,9 JTD(2010 - 2014)
Wczoraj sukcesem zakończyłem operacje wymiany odbłyśników oraz czyszczenia lamp. Teraz jazda po zmroku to zupełnie inna rzeczywistość. Dla zobrazowania stanu moich lamp przed zabiegiem niech posłuży zdjęcie bardziej "dojechanego" odbłyśnika.
Przy okazji zaczynam myśleć nad przedłużeniem żywotności nowo założonych. Macie jakieś pomysły? Co lepsze światła dzienne, czy jakiś patent na nowe źródło światła w miejscu tradycyjnej żarówki np. led?
![]()
A to miałeś zwykłe H7 zamontowane ??? Bo raczej po stanie tego odbłyśnika wygląda mi to na jakieś inne źródło typu 100% + lub HID xenon gdzie palniki wypalają wszystko .
W moich oryginalnych xenonach po 10 latach nie mam tak zniszczonego odbłyśnika
jestem po czyszczeniu lamp oraz odbłyśników (odbłyśnik tylko czyściłem nie był jeszcze bardzo wypalony, poprzedni właściciel widać coś już robił, ponieważ odbłyśniki były montowane na śruby a nie tak jak piszecie na nity stąd taki mój wniosek) i... powiem szczerze nie jestem jeszcze zadowolony z jakości świateł...
i teraz pytanie czy wymiana żarówek zrobi dużą różnice? czy w ogóle jest jeszcze sens wymieniać żarówki(może te co mam spełniają swoją funkcje i skupić się na czymś innym)? kiedy zdecydować się na zmianę żarówek w xenonach? jakie żarówki polecacie? jaką barwę światła, ilość K (mam na myśli wygodną i bezpieczną jazdę, "wygląd" świateł jest nie jest dla mnie priorytetem)?
może dla niektórych pytania będą trywilne, lecz jest to moje pierwsze autko z xenonami i chciałbym się doradzić kogoś kto ma z tym do czynienia
na koniec dodam, że światła mam prawidłowo ustawionepo demontażu, czyszczeniu lamp byłem u diagnosty w celu upewnienia się, że wszystko prawidłowo świeci
![]()
Jeśli żarniki są stare to jak najbardziej warto je wymienić. W jakim stanie są klosze? Może przydałoby się je wyczyścić również od środka, spolerować z zewnątrz.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Odbłyśnika nie wolno myć ręcznie bo się ściera warstwa metaliczna. Co znaczy wg Ciebie dobry stan?
Masz tu foto co odnawiałem i porównaj:
Nie muszę pisać co przed a co po.
Wydymione samsungiem.
Nie wiem mówiąc szczerze jak stare mogą być te żarniki. Autko mam niepełny rok... nie wiadomo kiedy wymieniał poprzedni właściciel. Może jest opcja sprawdzenia daty produkcji po numerze seryjnym czy coś w (sumie teraz o tym tak pomyślałem)? Z tego co pamiętam aktualnie mam Philipsy dokładnego modelu nie znam... Klosze z zewnątrz były "jedynie" glinkowane. W środku klosze wyczyściłem według rad, które wyczytałem w tym temacie.
Odbłyśnik jedynie delikatnie przetarłem ściereczką do okularów bez żadnej chemii (w sumie też według rad, które wyczytałem w tym temacie). Stan moich odbłyśników był taki jak na pierwszym zdjęciu, jedynym minusem były delikatne przepalenia w górnej części. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że wyczyszczenie nie da takiego efektu jak renowacja tego elementu ale mówiąc szczerze spodziewałem się czegoś więcej stad pytanie odnośnie palników, tym bardziej, że noce robią się coraz dłuższe.