Witam, mam pytanie czy da się zrobić, żeby muzyka z USB w schowku działała bez włączonego zapłonu? A dwa czy da się puszczać muzykę z komórki w jakikolwiek sposób?
Witam, mam pytanie czy da się zrobić, żeby muzyka z USB w schowku działała bez włączonego zapłonu? A dwa czy da się puszczać muzykę z komórki w jakikolwiek sposób?
Nie i bez wywalenia B&M i zastąpienia innym urządzeniem nie.
Chyba jednak da sie słuchać bez zapłonu, ale na 100% nie będzie możliwości wyboru utworu.
nie trzeba wywalac b&m.moznaby sie wpiac pod kabel audio z b&m do aux albo z jakims modulem bluetooth albo besposrednio, tylko zrobic przelacznik badz prosty sumator sygnałów. inna opcja to symulator zmieniarki z we jack i lub bluetooth.
jak kiedys mnie najdzie wena to chce w ten sposob (sumator, badz moze automatyczny przelacznik z priorytetem i jakims timeutem) dodac streaming bt z komorki
Jak ktoś ma pomysł schemat cokolwiek zeby b&m zostało i dało się z niego wypuścić aux to proszę o info jaknie chce rezygnować z B&M ale jednak przydałoby się posiadać aux
![]()
najprosciej to przelacznik mechaniczny podwojny spdt (ale z 1 dzwigienka czy przelacznikiem)wrzucic pomiedzy b&m a radio (zolta wtyczka mini iso) - przelaczasz radio na b&m i wybierasz recznie pomiedzy b&m albo zewnetrznym źródłem. przelacznik zabudowac sobie w wygodnym i dyskretnym miejscu.kable ekranowane oczywiscie. tyle, szkoda schematu rysowac.
wyedy przelaczysz przelacznik z powrotem. coz takie najprostsze rozwiazanie.
lepszy bylby sumator, telefon powinien zatrzymac muzyke a rozmowe pusci po bt do bm a nie po jack-u, wiec powinno byc tez ok.
lepsze rozwiazania to juz setki wydane na radio 2din + zestaw do obslugi sterowania z kierownicy do obslugi telefonu i muzy.
Panowie przeczytałem kilkanaście stron i do końca tego nie rozumiem, niektórzy kombinują nad przełączaniem między AUX a B&Me, mi by wystarczyło samo AUX bo to całe Blue Me jest tragiczne i w dodatku nie reaguje na większość poleceń gdy chcę posłuchać muzyki z pendrive. Wyciągnąłem radio, odpiąłem kostkę i wpiąłem tam kostkę z Jackiem tyle że nie mam w radiu funkcji Scan czy też SRC jest po prostu Mute w lewym górnym rogu, dodam że auto z 2008r więc radio powinno już obsługiwać takie rzeczy
Musisz dwukrotnie nacisnąć CD.