Strona 27 z 37 PierwszyPierwszy ... 1718192021222324252627282930313233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 361

Temat: aux

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa romeo 159 2.0 JTDM

Domyślnie

Witam, mam pytanie czy da się zrobić, żeby muzyka z USB w schowku działała bez włączonego zapłonu? A dwa czy da się puszczać muzykę z komórki w jakikolwiek sposób?

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie aux

Nie i bez wywalenia B&M i zastąpienia innym urządzeniem nie.

Chyba jednak da sie słuchać bez zapłonu, ale na 100% nie będzie możliwości wyboru utworu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał slon Zobacz post
    Nie i bez wywalenia B&M i zastąpienia innym urządzeniem nie.

Chyba jednak da sie słuchać bez zapłonu, ale na 100% nie będzie możliwości wyboru utworu.
    nie trzeba wywalac b&m.moznaby sie wpiac pod kabel audio z b&m do aux albo z jakims modulem bluetooth albo besposrednio, tylko zrobic przelacznik badz prosty sumator sygnałów. inna opcja to symulator zmieniarki z we jack i lub bluetooth.

jak kiedys mnie najdzie wena to chce w ten sposob (sumator, badz moze automatyczny przelacznik z priorytetem i jakims timeutem) dodac streaming bt z komorki

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150km

Domyślnie

Jak ktoś ma pomysł schemat cokolwiek zeby b&m zostało i dało się z niego wypuścić aux to proszę o info jak nie chce rezygnować z B&M ale jednak przydałoby się posiadać aux

Auto

Domyślnie

najprosciej to przelacznik mechaniczny podwojny spdt (ale z 1 dzwigienka czy przelacznikiem)wrzucic pomiedzy b&m a radio (zolta wtyczka mini iso) - przelaczasz radio na b&m i wybierasz recznie pomiedzy b&m albo zewnetrznym źródłem. przelacznik zabudowac sobie w wygodnym i dyskretnym miejscu.kable ekranowane oczywiscie. tyle, szkoda schematu rysowac.

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    najprosciej to przelacznik mechaniczny podwojny spdt (ale z 1 dzwigienka czy przelacznikiem)wrzucic pomiedzy b&m a radio (zolta wtyczka mini iso) - przelaczasz radio na b&m i wybierasz recznie pomiedzy b&m albo zewnetrznym źródłem. przelacznik zabudowac sobie w wygodnym i dyskretnym miejscu.kable ekranowane oczywiscie. tyle, szkoda schematu rysowac.
    A jak wtedy z dźwiękiem z rozmowy telefonicznej?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał slon Zobacz post
    A jak wtedy z dźwiękiem z rozmowy telefonicznej?
    wyedy przelaczysz przelacznik z powrotem. coz takie najprostsze rozwiazanie.
    lepszy bylby sumator, telefon powinien zatrzymac muzyke a rozmowe pusci po bt do bm a nie po jack-u, wiec powinno byc tez ok.
    lepsze rozwiazania to juz setki wydane na radio 2din + zestaw do obslugi sterowania z kierownicy do obslugi telefonu i muzy.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v

Domyślnie

Panowie przeczytałem kilkanaście stron i do końca tego nie rozumiem, niektórzy kombinują nad przełączaniem między AUX a B&Me, mi by wystarczyło samo AUX bo to całe Blue Me jest tragiczne i w dodatku nie reaguje na większość poleceń gdy chcę posłuchać muzyki z pendrive. Wyciągnąłem radio, odpiąłem kostkę i wpiąłem tam kostkę z Jackiem tyle że nie mam w radiu funkcji Scan czy też SRC jest po prostu Mute w lewym górnym rogu, dodam że auto z 2008r więc radio powinno już obsługiwać takie rzeczy

Użytkownik Ogier Avatar Kruk
    Mieszka w
    Lubliniec
    Auto
    159 SW

Domyślnie

Musisz dwukrotnie nacisnąć CD.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Kruk Zobacz post
    Musisz dwukrotnie nacisnąć CD.

Niestety nie działa, po włączeniu samochodu przez dwie sekundy miałem "media Player" i Jack działał a po chwili zmienił się na FM i teraz mogę klikać. CD bez końca, no source available

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia