Gdyby się dało były by dostępne dystanse w rozmiarach od 10 do 15mm a takich jak zauważyłeś nie ma, sa albo mniejsze albo większe. Poniżej 10mm są przelotowe, a dopiero od 15mm w górę z prowadzeniem na otwór centrujący.
Gdyby się dało były by dostępne dystanse w rozmiarach od 10 do 15mm a takich jak zauważyłeś nie ma, sa albo mniejsze albo większe. Poniżej 10mm są przelotowe, a dopiero od 15mm w górę z prowadzeniem na otwór centrujący.
Ja to wiem i rozumiem, żeby to osiągnąć rozważałem zeszlifowanie kołnierza na piaście o tyle samo co dystanse. Nie przekonuje mnie to, więc zapewne skończy się na zmianie na dystans 5mm. Felga ma większy otwór i mam pierścienie centrujące, więc teoretycznie mógłbym zastosować pierścień z redukcją kołnierza o dowolnej grubości.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Przelotowe można nawet ~8mm wsadzić i jeszcze da rade normalnie bez kombinacji felgę założyć.
Gdyby ktoś nie wiedział, a chciał, to mam do sprzedania gotowy (po renowacji) zestaw do swapu na małe Brembo (zacisk, nowe klocki OEM, przewody w stalowym oplocie, zwrotnice) pod tarczę 305 mm.
Plusem tego zestawu jest wygląd, jakość hamowania oraz możliwość montowania ori felg 16"
Ogłoszenie ze zdjęciami w dziale Bazar. Przy zakupie kompletu spory rabat![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
magil - co ostatecznie u Ciebie zostało na aucie?
Zostało Brembo ze 166. Klocki z naklejkami antywibracyjnymi.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Za niedługo będę zakładał zaciski brembo zamiast zwykłych. Na jednym zacisku brembo mam blaszkę mocującą wtyczkę czujnika zużycia klocka a na drugim zacisku nie mam tej blaszki. Jak zamocować bezpiecznie tą wtyczkę by nie dyndała? Miał ktoś taki przypadek?
Czujnik w 159 masz tylko przy jednym klocku, więc nie musisz nic robić.
Wyrwij kabel z klocka![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na pewno przy jednym jest kole? U mnie przy ate jest chyba z dwóch stron jak patrze na zdjęcia, podobnie idzie znaleźć w necie szukając dużych zacisków brembo do 159, to bywają takie z dwiema blaszkami. U mnie przy zaciskach brembo wygląda jakby jej nigdy nie było bo ani dziurki po blaszce ani samej blaszki. Klocki używane w zestawie faktycznie też tylko z jednej strony miały czujnik z drugiej obcięty przewód. To już nie wiem jak to jest. W zasadzie wystarczy, że jedna strona będzie podpięta ale czy druga nawet gdyby była a nie podpięta to czy nie wywali błędu?![]()