Ale przy ruszaniu samym sprzęgłem?
Ale przy ruszaniu samym sprzęgłem?
Z doświadczenia wiem, że być może poduszki lub drążek reakcyjny, innymi słowy łapa silnika
posprawdzałem i okazało się że oberwany jest ten drążek u góry silnika po lewej stronie
Ta poduszka (drążek na górze silnika wymieniony) drgania mniejsze ale jeszcze są wygląda jak poduszka pod skrzynią
Też w poprzedniej miałem go zerwany i po wymianie też poprawa była znikoma
Łapa mocowana jest tymi "widełkami" do kolejnej gumy, która w moim przypadku jest tragiczna, tylko pytanie jak ją wymienić? Ta część jest nie odkręcalna, wygląda jakby była wprasowana, da się to wymienić?
Wymien poduszkę tylną pod skrzynią. I sprawdź jeszcze drążek reakcyjny od góry.
jutro autko jedzie na wymianę turbo , do zrobienia jeszcze te drgania przy ruszaniu zobaczy mechanior na poduszki , poza tym do wymiany mam uszczelkę pod deklem od klawiatury i świece żarowe
tak że trochę roboty jest mam nadzieję że te drgania nie okażą się dwumasą bo będę nie pocieszony delikatnie mówiąc
Jeśli poduszka środkowa silnika od spodu będzie całą to raczej sprzęgłoZwłaszcza jeśli normalnie podczas jazdy lub na biegu jałowym nie zauważasz większych drgań i wibracji.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
powiem tak biegi wchodzą normalnie , stuków przy gaszeniu nie ma obroty są równiutkie
podczas jazdy wibracje są gdy np zredukuję bieg
ale sprzęgło czy dwumasa ??