Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    1.4TB

Domyślnie

Mam wersję SUPER z połowy 2016 i posiada chromowane obramowania szyb - to był i jest standard wersji SUPER.
    O ile dobrze pamiętam to można było wybrać jakąś opcję czy pakiet, która eliminuje te chromy, najlepiej dopytaj o te kwestie właściciela.
    Może jeszcze uda się sprawdzić wyposażenie po numerze VIN w ePER.

Użytkownik Świeżak Avatar Adam100
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Super + bi xenony +pakiet komfort

Domyślnie

Panowie praktycznie zdecydowałem się na Giuliette w wersji super z czujnikami parkowania. Nie będę dokładał 3tyś za bi xenony bo myślę sobie że nigdy tej opcji nie miałem, więc nie muszę.
    Bardziej mam pytanie o silnik 1.4 120KM, czy jest on bezproblemowy bo słyszy się różne opinie i czy turbo jak i silnik wytrzymuje bezawaryjnie ze 150tys. Czy nie ma jakichś niespodzianek i w nowym samochodzie gdzie powinienem cieszyć się jazdą, zdarzają się jakieś poważniejsze usterki? Wiem, że zostaną usunięte na gwarancji ale chciałbym uniknąć niemiłych niespodzianek.. Czy warto dopłacić do gwarancji serwisu na trzeci rok? 2 lata to faktycznie mało, jeśli zamierzam autem pojeździć z 5 lat i boję się, że właśnie po tym okresie może coś się pojawić...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Jesli chodzi o bi-xenon to chyba jest drozszy niz 3 tys. - bo bedzie trzeba jeszcze dokupic spryskiwacze. Piszesz ze nigdy ich nie miales wiec nie musisz, ja bym to ujal w inny sposob - nigdy ich nie miales wiec nie wiesz co tracisz, to tyle w kwesti bi-xenon.
    Odnosnie silnika T-JET 120KM to jeden z lepszych silnikow turbo jakie kiedykolwiek wyprodukowano , a napewno najlepszy (najprostszy) benzyniak w gamie Giulietty.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto
    Giulietta Quadrifoglio Verde

Domyślnie

Cytat Napisał MEchan Zobacz post
    hej wszystkim,

Po dłuższym czasie szukania Alfy Romeo GT z silnikiem 3.2 V6 od Giuseppe poddałem się z uwagi na brak egzemplarzy i biorę w kredycie Giuliette QV.

Znalazłem ogłoszenia i przejechałem 1800km sprawdzając parę z nich, cena ogólnie miała być do 65k. Ktoś wcześniej wspominał o ogłoszeniu forumowicza jednej QV z Prodrive felgami. Po obejrzeniu jej jestem na nią najbardziej nastawiony, jednak cena to aż 68k. Jest to dla mnie zdecydowanie górna granica i teraz kwestia jest waszej oceny jeśli moglibyście mi doradzić czy się opłaca:

Rok: 2013
    Przebieg: około 30k (trochę mało)
    Na szóstym biegu leciutko rusza się drążek zmiany biegów (podobno jest to akceptowalne i nie muszą to od razu być poduchy czy półośki)
    Podaje link do galerii allegro: https://www.galerieallegro.pl/zdjeci...9750079/1#zdj3

Jeśli ktokolwiek z was oglądał ten samochód i cokolwiek wie, to prosiłbym o info czy też opinię. Cena spora jak dla mnie, a widzę, że ta [notranslate]Alfa[/notranslate] jest wystawiana na allegro już od ponad pół roku. Znalazłem ogłoszenie w archiwum ze stycznia 2017. Dziwi mnie to, dlaczego ona tak długo wisi i nikt jej jeszcze nie kupił.

- - - Updated - - -

dodatkowo wstawiam zdjęcie z odważnikami na feldze, które trochę mnie niepokoją, bo jest ich moim zdaniem zdecydowanie za dużo, jednak znalazłem na google jedno zdjęcie Brery S, która ma w tych felgach tak samo dużo odważników. może coś wiecie czy te prodrive tak mają?Załącznik 233169
    Hej ponawiam zapytanie odnośnie AR Giulietty, które zadałem, może ktokolwiek coś wie?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał MEchan Zobacz post
    Hej ponawiam zapytanie odnośnie AR Giulietty, które zadałem, może ktokolwiek coś wie?
    Jest to znajomy Prezesa od "czarnej wloszki", profil mozesz znalezc tu na forum lub na fb. Jego pytaj o wiecej, bo sam wlasciciel tej QV z tego co sie orientuje nie siedzi na forum. Cena jeat taka gdyz auto jest zadbane i doinwestowane, a wisi dlugo bo.. taka jest cena, a wlascicielowi nie zalezy na szybkiej sprzedazy - tyle wiem ja. Odnosnie ciezarkow na prodrive to u mnie na 19 Ti jest tak samo.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Jest to znajomy Prezesa od "czarnej wloszki"
    Miejmy zatem nadzieje, że ta Giulietta jest lepiej utrzymana od aut Prezesa.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Osiek
    Auto
    AR147 1.9 JTD

Domyślnie

Witam.
    Bardzo mi się spodobała ta [notranslate]Alfa[/notranslate]
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#1395b490ee
    Jestem zainteresowany jej kupnem.Na co mam zwrócić uwagę przed zakupem żebym nie utopił forsy na jakiegoś trupa.Proszę Was o jakieś porady a może ktoś coś o niej wie lub ją sprawdzał byłbym bardzo wdzięczny za każdą pomocną informację.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Ściągany diesel , jeszcze to tego z automatem - to proszenie się o kłopoty. Poszukaj czegoś krajowego z udokumentowanym przebiegiem i zastanów się, czy koniecznie musi być to diesel.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak Avatar Adam100
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Super + bi xenony +pakiet komfort

Domyślnie

Dzięki za wyjaśnienie.
    Ta Giulietta 3tys droższa ma właśnie bi xenony i spryskiwacze, wartość tej opcji katalogowo to 4300pln.
    Stąd moje pytanie czy warto...
    Pozdrawiam

.
    Cytat Napisał arecki240 Zobacz post
    Jesli chodzi o bi-xenon to chyba jest drozszy niz 3 tys. - bo bedzie trzeba jeszcze dokupic spryskiwacze. Piszesz ze nigdy ich nie miales wiec nie musisz, ja bym to ujal w inny sposob - nigdy ich nie miales wiec nie wiesz co tracisz, to tyle w kwesti bi-xenon.
    Odnosnie silnika T-JET 120KM to jeden z lepszych silnikow turbo jakie kiedykolwiek wyprodukowano , a napewno najlepszy (najprostszy) benzyniak w gamie Giulietty.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Adam100 Zobacz post
    Dzięki za wyjaśnienie.
    Ta Giulietta 3tys droższa ma właśnie bi xenony i spryskiwacze, wartość tej opcji katalogowo to 4300pln.
    Stąd moje pytanie czy warto...
    Xenony, czujniki parkowania i tempomat to są 3 najpotrzebniejsze elementy dodatkowego doposażenia. Kolejnym jest zestaw BT, który ogarnia odtwarzanie muzyki z telefonu. Bez całej reszty jestem w stanie się obejść.