Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Julka

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Miejmy zatem nadzieje, że ta Giulietta jest lepiej utrzymana od aut Prezesa.
    aż sobie konto na forum założyłem. Widzę, że tu to samo co na FB 1000 opinii, ale nikt samochodu nie widział a wszyscy się wypowiadają i są jasnowidzami. Więc żeby rozjaśnić:
    Auto się sprzedaje długo bo ogólnie nie zależy mi na sprzedaży, cena jest jaka jest, a po drugie jak mi dzwonią młokosy którzy nie maja o niczym pojęcia to szkoda sobie dupy zawracać.

Auto po szkodzie która miałem z udziałem motoru na parkingu laska wjechała może z prędkością 5km/h, moje auto stało w miejscu. Po oględzinach i naprawie wartość auta spadła na ok 68 tysięcy (nie licząc kół prodrive i innych pierdół, czyli tak jak wyszło z fabryki). Auto na chwilę sprawdzał jeden Pan czyli Mechan fajny chłopak ale nawet nie wiedział co w Julce sprawdzić, sam mu powiedziałem do czego ja bym się doczepił kupując ten samochód, np drga minimalnie drążek 6 biegu (jeszcze jak auto na gwarancji było w 2 ASO twierdzą że nie podlega takie drganie drążka gwarancji bo mieści się w tolerancji i od jakiś 18 tysięcy km jest tak samo praktycznie niezauważalne, podejrzewam że jakbym o tym nie powiedział to nawet nikt by na to uwagi nie zwrócił, bo tego praktycznie nawet nie widać ani nie czuć. Malowane są maska (laska na motorze wsparła się na samym końcu ręką przez co było jakby przerysowanie żyltką 2-3cm i pękł zderzak i została pomalowana sprawdzone czujnikiem i MeChan też to sprawdził mówiłem mu o tym przed przyjazdem. Poza tym jeżeli chodzi o przebieg, samochód może robi miesięczni400km i to nie zawsze, przez ostatnie zimy samochód śniegu nie widział, serwis w aso był 1,5 roku temu przy przebiegu 13-14k km. Ktoś się może doczepić do pomalowanych osłon termicznych od turba i kata na czerwono, przynajmniej aluminium się nie utlenia. No i ostatnia rzecz CIĘŻARKI NA PRODRIVE felgi nowe prosto ze sklepu z UK osobiście po nie byłem, skąd tyle ciężarków? Wszystkie prodrive mają tyle ciężarków, są idealnie proste i nie mają bicia. Jeszcze co do auta to sało ponad rok na jakieś wystawie w markecie cokolwiek to znaczy i dopiero później jeździło, stąd też np nie ma bixenona AFS, resztę pierdół ma << to do ADAM100, jeszcze jedynie czego brakuje to BOSE.

Jeszcze co do Prezesa czy jakkolwiek tam Macieja od czarnej włoszki nazywacie, w poważaniu mam co tam o nim sądzicie, znam go osobiście ze zlotów ogólnie to nie do końca wiem o co wam z nim chodzi i życzę wam żebyście tyle pieniędzy mieli żebyście nie musieli używanych aut kupować i głupio komentować. Idealne samochody są w salonach do póki się nie psują

Mam nadzieje że wszystkim ze ściskiem dupy rozjaśniłem całą sytuację i lepiej auto od handlarza kupić 100% zadowolenia gwarantowane, a tego na allegro pełno

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	17836732_1191065594337515_716516787_o - Kopia.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	66.3 KB
ID:	233357

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Miejmy zatem nadzieje, że ta Giulietta jest lepiej utrzymana od aut Prezesa.
    aż sobie konto na forum założyłem. Widzę, że tu to samo co na FB 1000 opinii, ale nikt samochodu nie widział a wszyscy się wypowiadają i są jasnowidzami. Więc żeby rozjaśnić:
    Auto się sprzedaje długo bo ogólnie nie zależy mi na sprzedaży, cena jest jaka jest, a po drugie jak mi dzwonią młokosy którzy nie maja o niczym pojęcia to szkoda sobie dupy zawracać.

Auto po szkodzie która miałem z udziałem motoru na parkingu laska wjechała może z prędkością 5km/h, moje auto stało w miejscu. Po oględzinach i naprawie wartość auta spadła na ok 68 tysięcy (nie licząc kół prodrive i innych pierdół, czyli tak jak wyszło z fabryki). Auto na chwilę sprawdzał jeden Pan czyli Mechan fajny chłopak ale nawet nie wiedział co w Julce sprawdzić, sam mu powiedziałem do czego ja bym się doczepił kupując ten samochód, np drga minimalnie drążek 6 biegu (jeszcze jak auto na gwarancji było w 2 ASO twierdzą że nie podlega takie drganie drążka gwarancji bo mieści się w tolerancji i od jakiś 18 tysięcy km jest tak samo praktycznie niezauważalne, podejrzewam że jakbym o tym nie powiedział to nawet nikt by na to uwagi nie zwrócił, bo tego praktycznie nawet nie widać ani nie czuć. Malowane są maska (laska na motorze wsparła się na samym końcu ręką przez co było jakby przerysowanie żyltką 2-3cm i pękł zderzak i została pomalowana sprawdzone czujnikiem i MeChan też to sprawdził mówiłem mu o tym przed przyjazdem. Poza tym jeżeli chodzi o przebieg, samochód może robi miesięczni400km i to nie zawsze, przez ostatnie zimy samochód śniegu nie widział, serwis w aso był 1,5 roku temu przy przebiegu 13-14k km. Ktoś się może doczepić do pomalowanych osłon termicznych od turba i kata na czerwono, przynajmniej aluminium się nie utlenia. No i ostatnia rzecz CIĘŻARKI NA PRODRIVE felgi nowe prosto ze sklepu z UK osobiście po nie byłem, skąd tyle ciężarków? Wszystkie prodrive mają tyle ciężarków, są idealnie proste i nie mają bicia. Jeszcze co do auta to sało ponad rok na jakieś wystawie w markecie cokolwiek to znaczy i dopiero później jeździło, stąd też np nie ma bixenona AFS, resztę pierdół ma << to do ADAM100, jeszcze jedynie czego brakuje to BOSE.

Jeszcze co do Prezesa czy jakkolwiek tam Macieja od czarnej włoszki nazywacie, w poważaniu mam co tam o nim sądzicie, znam go osobiście ze zlotów ogólnie to nie do końca wiem o co wam z nim chodzi i życzę wam żebyście tyle pieniędzy mieli żebyście nie musieli używanych aut kupować i głupio komentować. Idealne samochody są w salonach do póki się nie psują

Mam nadzieje że wszystkim ze ściskiem dupy rozjaśniłem całą sytuację i lepiej auto od handlarza kupić 100% zadowolenia gwarantowane, a tego na allegro pełno

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	17836732_1191065594337515_716516787_o - Kopia.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	66.3 KB
ID:	233357

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

Cytat Napisał Adam100 Zobacz post
    Dzięki Panowie.
    Ja właśnie podjąłem decyzję o nówce bo mam już dosyć wkładania kasy w używane... I o ile nie chodzi mi tylko o same inwestowanie w auto ale o czas, brak samochodu, którym muszę codziennie dojechać do pracy i nerwy...
    Co do używek to ciężko za 50tys wyhaczyć zadbaną 4 latkę nawet u zachodnich sąsiadów a u nas jak jest krajówka zadbana to się ceni około 55tys nie mówiąc już o 3 latku.
    Te wersje z dodatkami typu wydech, ori itp. nie działają na moją wyobraźnię. Wystarczy mi normalna wersja salonowa z wyposażeniem trochę lepszym niż standard a dokładnie wystarczy, że ma to czego potrzebuję.
    Zdaję sobie sprawę, że na nowym się traci ale nie tyle jakbym kupił z bieżącego rocznika za cenę katalogową. Jak mam jeździć tym autem 5-6lat to myślę że to nie ma takiego znaczenia.
    Pozdrawiam
    Rozsądna decyzja poparta trafnymi przemyśleniami . Też tak robię. Lepiej potargować z dilerem i jeździć przez rok "za darmo", niż cały czas się martwić co sprzedający "zapomniał" powiedzieć
    Byłem właścicielem AR: 147, GT, Giuliett, Guliia

Użytkownik Świeżak Avatar Adam100
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Super + bi xenony +pakiet komfort

Domyślnie

treboR L właśnie tak myślę po kilkunastu samochodach używanych. Nigdy nie kupowałem auta z ogłoszenia, sprowadzał mi zawsze znajomy po cenie jaka jest w Polsce bo w Niemczech za darmo nie dają . Jedyny plus był zawsze taki, że wiedziałem co kupuję (uszkodzenia, przebieg). Jednak przy moich niby niewielkich przebiegach około 24tyś rocznie zawsze coś się zepsuje.
    I nie mam tutaj na myśli drobnych usterek. Po prostu mam tego dość jak i dość diesli stąd benzyna...
    Na razie jestem na etapie negocjacji z dilerem, niestety osoba (chyba jedyna w salonie) odpowiadająca za markę [notranslate]Alfa[/notranslate] jest na urlopie.
    Tak a propo to nie mieści mi się w głowie żeby inna osoba nie zastępowała pracownika na urlopie. Z tego wynika, że wtedy salon Alfy stoi
    Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mcwaw
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Giulietta 1,4 170 KM, MT, 2015

Domyślnie

treboR L właśnie tak myślę po kilkunastu samochodach używanych. Nigdy nie kupowałem auta z ogłoszenia, sprowadzał mi zawsze znajomy po cenie jaka jest w Polsce bo w Niemczech za darmo nie dają . Jedyny plus był zawsze taki, że wiedziałem co kupuję (uszkodzenia, przebieg). Jednak przy moich niby niewielkich przebiegach około 24tyś rocznie zawsze coś się zepsuje.
    I nie mam tutaj na myśli drobnych usterek. Po prostu mam tego dość jak i dość diesli stąd benzyna...
    Na razie jestem na etapie negocjacji z dilerem, niestety osoba (chyba jedyna w salonie) odpowiadająca za markę [notranslate]Alfa[/notranslate] jest na urlopie.
    Tak a propo to nie mieści mi się w głowie żeby inna osoba nie zastępowała pracownika na urlopie. Z tego wynika, że wtedy salon Alfy stoi
    Pozdrawiam
    W którym salonie kupujesz - Katowice ?

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 170 KM MultiAir

Domyślnie

Ja nie wiem. Ile można roztrząsać kupno samochodu. Powiem tak: jak kogoś nie stać na wydanie tysiąc czy dwa tysiące więcej, bo sprzedawca jest na urlopie, to lepiej niech nie kupuje nowego samochodu, bo za rok jak przyjdzie do zapłaty ubezpieczenia czy przeglądu, to się może zdziwić.

Mieszka w
    Żory
    Auto

Domyślnie

Ha ha ha... Rozbawiłeś mnie...
    To czy kogoś stać czy nie stać to jest pojęcie względne. Nie znasz mojego statusu majątkowego.
    Dla mnie jest to kwestia negocjacji i uzyskania satysfakcjonującej oferty.
    To są moje ciężko zarobione pieniądze i nie lubię nimi szastać na lewo i prawo.
    Negocjuję od zawsze i wszędzie czy kupuję telewizor, buty czy cokolwiek innego. Tak dla zasady.
    A jeśli miałbym tako ręki wydać 1000-2000pln więcej to wolałbym tę kwotę przeznaczyć na jakiś inny szczytny cel.
    Co kosztów utrzymania samochodu to zawsze wszystko kalkuluję wcześniej i dopiero podejmuję decyzję.

Pozdrawiam

Cytat Napisał Jan Marek Zobacz post
    Ja nie wiem. Ile można roztrząsać kupno samochodu. Powiem tak: jak kogoś nie stać na wydanie tysiąc czy dwa tysiące więcej, bo sprzedawca jest na urlopie, to lepiej niech nie kupuje nowego samochodu, bo za rok jak przyjdzie do zapłaty ubezpieczenia czy przeglądu, to się może zdziwić.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

VAG kupuje [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo

https://www.youtube.com/watch?v=Nl1X0gyq6CI

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 170 KM MultiAir

Domyślnie

Ha ha ha... Rozbawiłeś mnie...
    To czy kogoś stać czy nie stać to jest pojęcie względne. Nie znasz mojego statusu majątkowego.
    Dla mnie jest to kwestia negocjacji i uzyskania satysfakcjonującej oferty.
    To są moje ciężko zarobione pieniądze i nie lubię nimi szastać na lewo i prawo.
    Negocjuję od zawsze i wszędzie czy kupuję telewizor, buty czy cokolwiek innego. Tak dla zasady.
    A jeśli miałbym tako ręki wydać 1000-2000pln więcej to wolałbym tę kwotę przeznaczyć na jakiś inny szczytny cel.
    Co kosztów utrzymania samochodu to zawsze wszystko kalkuluję wcześniej i dopiero podejmuję decyzję.

Pozdrawiam
    To teraz policz ile czasu straciłeś na te "negocjacje", ile straciłeś na myślenie po nocach "a jak mi nie opuści?" Czas to pieniądz i w tym czasie można zarobić więcej niż się "zyskało".

Mieszka w
    Żory
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Jan Marek Zobacz post
    To teraz policz ile czasu straciłeś na te "negocjacje", ile straciłeś na myślenie po nocach "a jak mi nie opuści?" Czas to pieniądz i w tym czasie można zarobić więcej niż się "zyskało".
    W nocy wolę myśleć czy raczej śnić o przyjemniejszych rzeczach a napisanie kilku emaili, uwierz mi, nie zajmuje dużo czasu. Poza tym robię to w wolnej chwili.
    Poza tym moje zdanie jest takie, że przy zakupie samochodu czy to używanego czy nowego, negocjacje są wręcz wskazane.
    Nie zdarzyło mi się nigdy kupić lub sprzedać samochód po cenie za jaką był wystawiony.
    Oczywiście każdy zarządza swoimi środkami samodzielnie, więc w tym moim konkretnym przypadku, jeden kupi auto z 2017r za 91tyś a inny tak jak ja, będzie chciał ugrać najwięcej ile się da.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Panowie nie odbiegajcie od tematu. Nikt nikomu nie powinien tutaj zaglądać do portfela i uwagi typu "czy kogoś stać" są mocno nie na miejscu.
    Ja również mimo, że mógłbym wydać na auto np. 100 kPLN wolał bym kupić wyprzedaż rocznika -20% taniej. To jest każdego indywidualna sprawa.
    Adam100 dawaj znać jak się potoczą losy tej transakcji i jak już będzie autko to zapraszam do działu "Nasze Belle" z fotorelacją i wrażeniami z jazdy.