Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kleosin
    Auto
    159 2.0 JTDM 170KM

Domyślnie

Jestem posiadaczem smutnego, nudnego auta z grupy VAG, które nabyłem swego czasu z pobudek czysto logicznych, materialnych. Przyrzekłem sobie, że gdy będzie mnie stać to kolejny samochód kupię wyłącznie sercem i ma się przede wszystkim podobać, ponieważ uwielbiam piękne rzeczy, a życie zbyt często kazało mi z nich rezygnować.

Znalazłem piękną Alfę Romeo Giuliettę 2011, ale z kierownicą bez... przycisków multimedialnych. Lakier jest oryginalny i nie widać śladów napraw blacharskich. Stoi w porządnym salonie dealerskim, w którym została zostawiona w ramach rozliczenia. Właściciel nie mógł (bądź nie chciał) udzielić mi potrzebnych informacji.
    Czy można było przy zakupie nowej tak skonfigurować Alfę żeby zamówić z taką kierownicę? W ogóle ma bardzo dziwną konfigurację w porównaniu do innych, które oglądałem. Ma nawigację, podgrzewane fotele, ale okna w tylnym rzędzie drzwi otwierane na korbkę.

Urzekł mnie wiśniowy lakier, silnik 2.0 JTDM i niewielki, udokumentowany przebieg. Waham się, bo trochę lipa kupić w miarę nowoczesne auto z taką "fajerą"? Co Wy na to szanowni forumowicze?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

wszystko się da ogarnąć- kwestia czasu i kosztów- grunt czego oczekujesz czy kompletnego blue&me czy tylko samego sterowania radiem z kierownicy- jak to drugie to spokojnie do ogarnięcia- przełącznik zespolony panel z przyciskami 4 kable do body i będzie działać. O ile radio jest OE. Ja sam tak dokładałem w Bravo- godzina czasu i śmigało.
    ale patrz na stan autka a nie tego typu duperele.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Tak skonfigurowany mógł być tylko ściągany egzemplarz. Na naszym rynku nie można było tak skonfigurować mocnego diesla ani benzyny, występowały one minimum w wersji distinctive, czyli z pełną elektryką i przyciskami na kierownicy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Osiek
    Auto
    AR147 1.9 JTD

Domyślnie

Witam.Może ktoś wie na temat tych samochodów bo jestem zainteresowany kupnem a nie chciałbym kupić jakiegoś wynalazka.Proszę o poradę.

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#350188b8ed
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#350188b8ed
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#fd2f61fd5a

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

czemu ciągle pytasz o te same samochody? - 2 strony wcześniej dostałeś opinie userów co o nich myślą.

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

Dodatkowo każdy silnik z innej parafii - diesel 105KM, Benzyna 120KM i Diesel 140KM ? Ja bym się zainteresował benzyną, krajówka, pierwszy właściciel, dokumenty itp. Cena jak na przebieg, deklarowany stan i wyposażenie dobra. Najlepiej sprecyzować swoje wymagania i zawęzić nieco obszar jeśli chodzi o silnik i obszar w PL. A ten diesel z Kielc to już chyba dość długo wisi, nie wiem czy nie widziałem dokładnie tej samej w ogłoszeniach jak szukałem swojej. Oczywiście to o niczym nie musi świadczyć

Użytkownik Świeżak Avatar Adam100
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Super + bi xenony +pakiet komfort

Domyślnie

Panowie ja mam pytanie z innej parafii ale też dotyczące zakupu samochodu.
    Znacie takie ubezpieczenie gap czyli wypłatę odszkodowania przy szkodzie całkowitej lub kradzieży, która polega na wypłacie różnicy odszkodowania z AC a kwotą zakupu.
    Na 3 lata proponują mi to za 1500pln. Biorąc pod uwagę, że alfa będzie 4 letnia (rocznik 2016) i warta około 55tys to różnica w wypłacie 15tys jest znaczaca jakby mi ją tak ukradli...
    Trochę czytałem na ten temat na necie ale żadnych konkretnych praktycznych porad.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Adam100 Zobacz post
    Panowie ja mam pytanie z innej parafii ale też dotyczące zakupu samochodu.
    Znacie takie ubezpieczenie gap czyli wypłatę odszkodowania przy szkodzie całkowitej lub kradzieży, która polega na wypłacie różnicy odszkodowania z AC a kwotą zakupu.
    Na 3 lata proponują mi to za 1500pln. Biorąc pod uwagę, że alfa będzie 4 letnia (rocznik 2016) i warta około 55tys to różnica w wypłacie 15tys jest znaczaca jakby mi ją tak ukradli...
    Trochę czytałem na ten temat na necie ale żadnych konkretnych praktycznych porad.
    Prawdę mowiac kazdy kogo znam i ma auto na działalność w jakiejkolwiek formie ma wykupiony gap. Ja mam na dokladnie takich warunkach o ktorych piszesz. Ale sa rozne.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Świeżak Avatar Adam100
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Super + bi xenony +pakiet komfort

Domyślnie

Cytat Napisał Pitero Zobacz post
    Prawdę mowiac kazdy kogo znam i ma auto na działalność w jakiejkolwiek formie ma wykupiony gap. Ja mam na dokladnie takich warunkach o ktorych piszesz. Ale sa rozne.
    Dzięki
    No właśnie zauważyłem, że wszyscy przy leasingach to mają bo wtedy najbardziej się to opłaca pod kątem ilości splaconych rat a odszkodowaniem ze zwykłego ac.
    To może faktycznie warto skorzystać w końcu licho nie śpi.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kleosin
    Auto
    159 2.0 JTDM 170KM

Domyślnie

Tak skonfigurowany mógł być tylko ściągany egzemplarz.
    Auto stoi w "Niemcowni" i jest z tamtego rynku. Zostało pozostawione przez klienta w ramach rozliczenia za nowsze.
    Druga sprawa, język menu można zmienić samodzielnie posiadając interfejs czy też trzeba z tym jechać do serwisu?