Dzięki za poradę zobaczę w piątek mam trochę do Warszawy kilometrów jeśli nie kupie to może poglądami coś na miejscu kusi mnie 170, 240 KM ale jako trzeci samochód do jazdy
dla przyjemności to była fanaberia.
Dzięki za poradę zobaczę w piątek mam trochę do Warszawy kilometrów jeśli nie kupie to może poglądami coś na miejscu kusi mnie 170, 240 KM ale jako trzeci samochód do jazdy
dla przyjemności to była fanaberia.
[MENTION=66735]wolnemiasto[/MENTION] [MENTION=72808]BartekDrobniak[/MENTION] Panowie wysłałem do was info priv. Dostaliście? Pytam, bo coś mi skrzynka broi
Dokładnie jak pisze Dareek....
Ja za rok nowszą od tej co jedziesz oglądać a to znaczy po lifcie jakby nie było, nówka z xenonami i pakietem komfort dałem 70500pln.
Oczywiscie łatwo powiedzieć ale. Dokładając 10tys masz nowe z lepszym wyposażeniem i po lifcie co może mieć znaczenie przy odsprzedaży...
Co do silnika 120KM a 150KM nie bierz tego mocniejszego za główny argument. Po pierwsze tak jak Dareek pisał moduł MA.
Po drugie jeździłem testowo obydwoma i tak jak gdzieś już pisałem, różnica zaczyna się przy prędkościach powyżej 120-130km/h.
Dlatego świadomie wziąłem mniej awaryjny 120KM.
Pozdrawiam
Mam pytanie, a jak to jest z tym silnikiem 170KM? Czy też jest bardziej awaryjny niż ten 120KM? bo widzę, że wystawiona z tego roku jest za 80 tysięcy, chociaż nie znam salonu:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6z0QcT.html
Tutaj może też by wszedł jakiś rabat, czy niezbyt? Jak sądzicie?![]()
To cena netto.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Silnik 170KM ma moduł MA i jest bardziej awaryjny, bardziej obciążony... Na pewno, chociaż nie testowałem, jest na pewno barsIej odczuwalny w mocy od 120/150KM...
Włożyć 170KM a włożyć 120KM do silnika 1.4 to jest duża różnica...
eh no i dupa blada, a miałem nadzieję, że zamiast szukania tej przeklętej QV uda mi się za tą kwotę wziąć po prostu piękny samochód, nowy i do tego w miarę szybki...
wiem, że to cena netto, brutto wychodzi niecałe 100 tysięcy, więc jak by się na 2018 udało coś wynegocjować, to może by cena zeszła z 17 procent czy cośsłyszałem, że w Alfie w Warszawie potrafią dać 20% obniżki, ale nie wiem ile w tym prawdy
![]()
Jak mówisz o car serwis to nie sądzę, że Pan Marek da ci 20% rabatu...
Ja dostałem 23% ale kupując teraz samochód z 2016 roku...
Jedna kwestia i pytanie na czym ci zależy... Na QV czy nowym samochodzie ze słabszym silnikiem i wyglądem "standardowym"...
Teraz są tzw. Veloce ale to już inna cena. Pakiet Veloce jeszcze ale całkowicie Veloce to już inna półka cenowa...
Napisz ile możesz finalnie zapłacić za auto a na pewno chłopaki doradzą Ci na co możesz liczyć![]()
Mi koleś.z.alfy powiedział otwarcie, że sam ma 120KM wersję ale jak chcę 150KM to spokojnie tę różnicę 3tys PLN mi zniweluje i w cenie 120 będę miał mocniejszą wersję. Jednocześnie wyraźnie mi zasugerował, że między tymi dwoma jednostkami nie ma różnicy a moduły w tych mocniejszych są zmienione i jak na razie nie mają gwarancyjnych napraw... Ja osobiście uważam, że nie ma sensu kupować Alfy z modułem i jakimś tam ryzykiem uszkodzenia MA...
Dareek na pewno pochwali się nowym nabytkiem w swoim czasie... Piękna Giulietta![]()