Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Temat: mikrofon jak poprawić jakość rozmowy??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dzięki, zarażam i to nie tylko ja bo do okoła są 3 alfy poza moją (żony, brata i kumpla).

chcesz sprawdzić jak działa po poprawkach mikrofon to możemy się kiedyś zdzwonić jak będę w drodze i ocenisz (choć ja nie mam klekota, no ale zawsze to jakiś podgląd). w każdym razie i żona i kumpel powiedzieli że wreszcie mnie dobrze słychać, i od czasu poprawek nikt się nigdy nie skarżył i nie prosił o powtórzenie. wyślij mi w razie czego numer na PW
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaOne
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 8v 156km/332Nm

Domyślnie

Pytam bo mam szyberdach i jak mam przesłonę otwartą to już słyszę szum z zewnątrz, że nie wspomnę co by się działo przy otwartym dachu..?
    Czy w takim wypadku na czulszym mikrofonie w ogóle dało by się rozmawiać?
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159

Auto

Domyślnie

nie wiem na 100% ale ori jest kiepski. zawsze mozesz sprobowac, najwyzej przywrocisz poprzedni. kosz mikrofonu to pare zlotych, warto kupic pare toznych i poprobowac

Mieszka w
    Oława
    Auto

Domyślnie

Może jak będę się bawił z oświetleniem znowu to coś z tym zrobię tylko musiał byś dać mi namiary na ten swój - przyznaję, że bardzo dobrze Cię dzisiaj słyszałem.
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Czy w wersjach poliftowych coś się w tym względzie zmieniło? Nic nie dłubałem, ale rozmówcy nie narzekają. Mówią, że słychać, że nie ze słuchawki przy uchu, ale że rozumieją mnie dobrze.

Mieszka w
    Oława
    Auto

Domyślnie

nie wiem, ja mam polift fabryczne b&M i też nie słyszałem żeby się ktoś żalił.
    Może problem tkwi we wzroście kierowcy i to czy "dosięga" do tej strefy pzry mikrofonie? nie mam pojęcia.
    Alfa Romeo 159

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dpar Zobacz post
    Czy w wersjach poliftowych coś się w tym względzie zmieniło? Nic nie dłubałem, ale rozmówcy nie narzekają. Mówią, że słychać, że nie ze słuchawki przy uchu, ale że rozumieją mnie dobrze.
    raczej nie - kumpel ma wypasiona SPort Plus z Navi/B&M itp produkcja z konca 2011r I jakosc jest slaba.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał AlfaOne Zobacz post
    nie wiem, ja mam polift fabryczne b&M i też nie słyszałem żeby się ktoś żalił.
    Może problem tkwi we wzroście kierowcy i to czy "dosięga" do tej strefy pzry mikrofonie? nie mam pojęcia.
    nie, ja mam 187cm, kolega ok 182 I na ori mikrofonach jakosc byla u obu kiepska

- - - Updated - - -

Cytat Napisał AlfaOne Zobacz post
    Może jak będę się bawił z oświetleniem znowu to coś z tym zrobię tylko musiał byś dać mi namiary na ten swój - przyznaję, że bardzo dobrze Cię dzisiaj słyszałem.
    nie bardzo Ci moge dac namiary - jak pisalem w poscie #37 poszedlem do skelpu NowyElektronik I dali mi 2 mikrofony jakie mieli, zero informacji, zero numerow czesci itp. mialem jeszcze jeden swoj mikrofon z jakiegos zestawu sluchawkowego ale ten nie dzialal dobrze. zalozylem taki wiekszy z NE bez nozek (dorabialem) I bylo juz naprawde dobrze, ale potem dolozylem rownolegle ten mniejszy I jeszcze sie troche poprawila jakosc (tylko trzeba sprobowac w jakiej polaryzacji dolozyc drugi, bo w jednej znacznie popsula sie jakosc w drugiej polepszyla)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 159 SW 16V 150KM JTDm 2008

Domyślnie

Hejko, odświeżę tutaj, bo zapytanie pokrewne.
    Nie rozchodzi się stricte o polepszenie jakości rozmowy, ino w ogóle o takiej rozmowy odbycie. Ostatnio włożyłem nową kartę SIM do radia, gra i trąbi Alfek kombi, ale kiedy wykonuję połączenie, lub gdy ktoś dzwoni do mnie, to ja słyszę go wyśmienicie, a on mnie ni cholery, nic, nie to że szumy, kompletna cisza. Zachodzę w głowę, bo do niedawna wszystko działało bez problemu.
    Wymieniałem ostatnio laser, radio było wyjmowane, po naprawie podpinałem je sam, nie ma tam zbyt wielu możliwości na niewłaściwe podpięcie czegokolwiek, zapytuję zatem: macie Państwo jakieś pomysły?
    Z góry dzięki.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Dla tych których nie słychac podczas rozmowy mam proste rozwiązanie. po zmianie mikrofonu na ten z linku /dorzucam zrzut ekranu gdyby link przestał działAć/ jakość jest rewelacyjna. kolega który wiecznie narzekał że mnie nie słyszy nawet nie zorientował się że rozmawiam przez B&M. w 159 juz jest idealnie dziś zmieniam w MiTo w którym było lepiej niż w 9tce ale i tak bez szału.

link do sklepu: https://mselektronik.pl/akustyka/mik.../pmof9767p-42u

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mikrofon.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	55.2 KB
ID:	235160
    Ostatnio edytowane przez paweltbu ; 19-09-2017 o 14:09
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Dzięki u mnie nie ma tragedii, ale jak ma być lepiej za tą cenę... Już do mnie leci paczka Powiedz, przelutowałeś na wzór oryginału identyk, czy coś przerabiałeś przy okazji? Druga sprawa link różni się od zrzutu - zamiast 4,5 mm jest 6,7 mm. Ja zamówiłem ten 6,7mm - wejdzie to bez problemu? Daj znać też jak operacja w Mito się powiodła Pozdr Paweł