Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: ocierajace koła 225/45/R17

obw
    Gość

Domyślnie

ja mam 235/40/17 i powiem szczerze że nic nie obciera z tyłu a zawieszenie nie jest seryjne ale za to ociera na pełnym skręcie przód...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał greg.79 Zobacz post
    i co zrobiłes z tym nadkolem jesli moge spytac...ze pomogło..?bo ja iosobiscie nie uwazam ze sprezyny bo sprawdzałem zawieszenie i było wszystko ok amortyzatorki i sprenzynki tez.noi autko super trzyma sie drogi...
    Hej. Przy zdjętym kole 'wcisnąłem' go. U mnie był taki problem, że dziwnie się w pewnym miejscu wybrzuszyło (a własciwie materiał którym jest pokryte). Delikatnie, ale na tyle, że opona przy czterech osobach i jakiejś hopce robiła "szuu" Od tego czasu już nic nie obciera i jest git (a kiedy jadę z obciążeniem specjalnie nasłuchuję)
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

greg.79
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Hej. Przy zdjętym kole 'wcisnąłem' go. U mnie był taki problem, że dziwnie się w pewnym miejscu wybrzuszyło (a własciwie materiał którym jest pokryte). Delikatnie, ale na tyle, że opona przy czterech osobach i jakiejś hopce robiła "szuu" Od tego czasu już nic nie obciera i jest git (a kiedy jadę z obciążeniem specjalnie nasłuchuję)
    najpierw dobrze sie temu przyglądne i jesli bedzie to konieczne postapie jak ty moze jakos temu w ten sposób zaradze...

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

hm a moze kola za bardzo pod skosem siedza i wystarczy delikatnie wypionowac ?? nie wiem jak w 156 ale w 166 jest taka sryba do stabilizatorow gdzie mozna ustawiac skosy

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

156 ma nieregulowane konty w zawieszeniu. Jak kola maja za duzy skos to znaczy, ze gorne wahacze sa do wymiany.

greg.79
    Gość

Domyślnie

wiec odkryłem ze ociera mi tylko prawe kolo tzn. tylne po stronie kierowcy i ze koło wystaje bardziej do zewnatrz niz to lewe na 15 calowych kolach tego nie było widac ale na 17-stkach widac jakie moze byc tego wytłumaczenie dodam ze autko super sie prowadzi nie sciaga itd.