szkoda miejsca na serwerze
Witam,
pamiętam dobrze zamieszanie wokół Showtima pojawił się znikąd na forum i od razu zyskał wielu swoich wyznawców - udzielał się chętnie i sporo na forum po czym został wybrany na zastępce głównego kapłana czyli moderatora jednego z działów a jakiś czas później ktoś odkrył jego mroczny sekret - został podstępnie zmuszony przez swoich rodziców do wejścia w posiadanie VW Golfa i sprzedaży Alfy o zgrozo co to za potwarz dla Alfisty.
A żeby Showtime się choć trochę pokajał przed społeczeństwem Alfistów i poopowiadał jaki to golf jest zły - a skądże on jeszcze bezczelnie zaczął mówić że nowszy i mniej zużyty samochód ma więcej zalet niż stary zajeżdżony trupek w związku z czym Alfa jest do doopy a Golf jest cacy.
Podsumowując dla mnie Showtime od początku był typowym przykładem bananowego dzieciaka - samo żalenie się na rodziców jakoby zmusili go do posiadania innego samochodu niż chciał zalatywało dyskusją na poziomie grono.net biedny pokrzywdzony chłopczyk nie mógł już bawić się swoją ulubioną zabawką tylko musiał ciężko pracować Golfem w warsztacie taty i zakładać alarmy w samochodach klientów.
Dzięki Bogu moda na showtima minęła forum znowu zrobiło się miejscem spotkań dorosłych a nie bulwarem dla bogatych gówniarzy w samochodach za pieniądze swoich rodziców.
tyle ode mnie na temat tego osobnika pozdrawiam
ten biedny dzieczaczek siedzący na tle vw , powinien szybko udać sie do lekarza pierwszego kontaktu , najlepiej z rodzicami .
a w tej bajce był smok??niektórym na tym forum na prawdę się nudzi
![]()
Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 24-07-2009 o 08:53
Jak to dobrze, że się do nich nie zaliczam.
Mrutyna: myślę, że powinieneś wiedzieć, o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi. Miałem alfę, nie był to samochód idealny, jednakże miał w sobie to magiczne coś, co nie pozwalało na niego narzekać. Widziałeś, żebym kiedykolwiek pluł na niego, patrząc w przeszłość?![]()
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
Jak nie lubisz rozgrzebywac to tego nie rob. Po drugie nie chce mi sie z Wami polemizowac. Po trzecie nie zycze sobie tepa strzalo abys nazywal mnie bogatym gowniarzem. Na koniec, to nie jest blog o moim aucie. To tylko jeden wpis. Nie umiesz nawet czytac ze zrozumieniem... Nie chce mi sie pisac do kogo co sie odnosi...
Takie małe spostrzeżenie ta koszulka Ferrari nie pasuje do VW.![]()
a gdzie on napisał, że go ktoś wyklinał? Tam jest napisane, że został potępiony co jest prawdą
Bimski: doskonale wiem o co tak na prawdę chodziurażona duma ale nie Showa tylko niektórych userów na tym forum, co się oszukiwać były Alfy awaryjne i były takie, które nie odbiegały awaryjnością od niemieckich samochodów, poza tym mit o awaryjności marki AR nie bierze się z księżyca... tylko jak się to napisze tutaj to jest to pluciem na markę.
Kwestia narzekania na AR czy pisania że golf lepszy... weź pojeździj 145 i wsiądź w golfa IV jak powiesz że 145 jest wygodniejsze, cichsze itd. uznam Cię za kogoś z kim nie warto rozmawiać i ma klapki na oczach
Nikt co ma ułożone klepki nie powie że 145 jest lepsza od golfa IV technicznie bo między tymi samochodami są lata różnicy i technologiczne i konstrukcyjne.
Ale jak by to powiedzieć na tym forum są osoby co twierdzą że GT jest lepsze od CLS![]()
Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 24-07-2009 o 09:37
Nie jest wygodniejsze. Z ciszą...cóż, no różnica wieku też jest między tymi wozami- jak sie szuka wozu do roboty to rzeczywiście Golf 1.9 TDI wpisuje się w ten obrazek. Ale 145 daje zdecydowanie więcej funu z jazdy, a zwłaszcza bokser czy nawet niezbyt przeze mnie adorowany TS 16v-pod tym względem(woła roboczego) ciężko je porównywac, a raczej wiadomo, że w takim porównaniu 145 będzie zdecydwanie z tyłu- nawet same gabaryty o tym informują. Ja do pracy wybrałbym inne auto niż oklepane przez multum polskiej społeczności auta niemieckie, ale to moja prywatna sprawa. Tu chodzi nie tyle o urażoną dumę- początkowe kreowanie się na megaalfistę i granie wielkiego żalu rozstania z AR, a potem to każdy wie co sie działo- ot duża częśc ludzi zauroczona Showtimem i jego podejściem z początku udzielania się na forum, który jak jj82 napisał- pojawił się znikąd- nagle zawiodła się i zaczęły się tam różne historie na ten i jego temat. Czym kto jeździ niech będzie jego prywatną sprawą, to raczej nikogo nie godzi w honor, aczkolwiek jest różnica między przejściem do innej marki 737, a Showtime'm którego temat wraca jak bumerang. I będzie wracał, bo takie zaczepki prowokują go do pisania innych tematów czy budowania opinii, które ktoś wygrzebie za pół roku i znowu tu będzie jazda. Jak dla mnie temat do zamknięcia.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi