Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Nie lubie rozgrzebywać starych ran...

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    Bimski: doskonale wiem o co tak na prawdę chodzi urażona duma ale nie Showa tylko niektórych userów na tym forum, co się oszukiwać były Alfy awaryjne i były takie, które nie odbiegały awaryjnością od niemieckich samochodów, poza tym mit o awaryjności marki AR nie bierze się z księżyca... tylko jak się to napisze tutaj to jest to pluciem na markę.
    Kwestia narzekania na AR czy pisania że golf lepszy... weź pojeździj 145 i wsiądź w golfa IV jak powiesz że 145 jest wygodniejsze, cichsze itd. uznam Cię za kogoś z kim nie warto rozmawiać i ma klapki na oczach
    Nikt co ma ułożone klepki nie powie że 145 jest lepsza od golfa IV technicznie bo między tymi samochodami są lata różnicy i technologiczne i konstrukcyjne.
    Ale jak by to powiedzieć na tym forum są osoby co twierdzą że GT jest lepsze od CLS
    Tylko że mi osobiście chodzi o coś innego. Nie uważam, że 75 jest wygodniejsza od bmw, ale ma inne zalety, których bmw nie posiada. Chodzi o to, że nieco nieszczere wydaje się z perspektywy czasu to, iż show wychwalał swoją 145 niemalże nad niebiosa, ile w niej rzeczy nie zdołał zrobić, a gdy przyszło przesiąść się na golfa (rzekomo wciśniętego przez rodziców), alfa i alfaholicy stali się tymi złymi i najgorszymi, oburzając się taką radykalną zmianą zdania. Tak ja to widzę i od początku o to chodziło.

Kurcze, ale mi się powtórzeń narobiło.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

AR_33
    Gość

Domyślnie

Oj Panowi, znowu zaczynamy temat, który zakończy się wielką wanturą

Moja prośba do:

jj82 i showtime - proszę stosować się do regulaminu forum, w tym przypadku szczególnie polecam lekturę pkt. 10 i 11 w/w regulaminu

Pozostale osoby proszę o wyważone wypowiedzi

P.S. mrutyna - nie da się porównywać samochodów z różnych lat produkcji
    AR 145 - 1994-200 (lata produkcji)
    VW golf IV - 1997 - 2006 (lata produkcji)

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    a gdy przyszło przesiąść się na golfa (rzekomo wciśniętego przez rodziców), alfa i alfaholicy stali się tymi złymi i najgorszymi, oburzając się taką radykalną zmianą zdania.
    to nie jest ważne czy wciśniętego czy nie... jak ja bym miał 145 dostał bym golfa IV to bym go wziął bo chodzi o zdrowy rozsądek, a tutaj golf wygrywa, nie stylistycznie czy funem z jazdy ale tym że jest młodszy,
    a to nie alfaholicy stali się najgorszymi tylko alfaholicy robią z kolegi co jeździ golfem szmatę... i to alfaholicy obrażają jego a nie on nas... zresztą jacy alfaholicy...

Cytat Napisał AR_33 Zobacz post
    P.S. mrutyna - nie da się porównywać samochodów z różnych lat produkcji
    AR 145 - 1994-200 (lata produkcji)
    VW golf IV - 1997 - 2006 (lata produkcji)
    AR_33: ja to napisałem już dawno...

a dla wszystkich co uważają że Show pojawił się znikąd to informuję że zapewne pojawił się tak na forum jak i na tym świecie w taki sam sposób jak Wy albo większość z nas
    a temat Showa wraca przez takich jak kolega, który temat założył...
    BTW
    mi też zdarza się jeździć golfem, parkować koło golfa, spotykać z ludźmi co jeżdżą golfem i uważam że golf jest ok
    sam nawet często jeżdżę Alfą w golfie

a teraz czekam na lincz i zgłaszam temat do zamknięcia bo do niczego konstruktywnego on nie prowadzi.
    Dziękuję
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 24-07-2009 o 09:56

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    mi też zdarza się jeździć golfem, parkować koło golfa, spotykać z ludźmi co jeżdżą golfem i uważam że golf jest ok
    sam nawet często jeżdżę Alfą w golfie
    Moja mama ma Golfa II- i co? Też zdarza mi się nim jeździc niestety z musu- żeby zmienic koła czy do warsztatu, albo na pobliską rampe kolejową jak coś się sypnie- przecież swojej mamy nie wyślę z kluczami albo do warsztatu. Borą też jeździłem i Golfem IV też jeździłem, róznego rodzaju Audi i Passaty też mi przez ręce przeszły żadno z tych aut nie jest moje i raczej sam nie chciałbym ich miec. Ich natura i przeznaczenie gryzie się z moją naturą i tego co wymagam od auta. Co nie zmienia faktu, iż woły robocze z nich przednie, co jak widac na przykład przeszkadza- analogicznie- Mercedesom W124 stac się youngtimerami- bo ciągle kojarzy się z wożeniem owoców na stragan i taksówkami, a to ostatnie naprawde niezawodne Mercedesy-jeśli chodzi o mechanikę, bo elektryczne gadżety sypią się w nich jak w Alfach, sam z kilkoma na wypasie miałem do czynienia i częśc elektroniki w nich po prostu nie funkcjonowała.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Lancia Delta Momo 1,9 D 190 KM

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    ... żadno z tych aut nie jest moje i raczej sam nie chciałbym ich miec. Ich natura i przeznaczenie gryzie się z moją naturą i tego co wymagam od auta. Co nie zmienia faktu, iż woły robocze z nich przednie...
    świetnie powiedziane,
    obiema ręcoma się pod tym podpisuję;
    była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

adasco
    Gość

Domyślnie

Ja uwazam, ze w watku tym chodzi nie tyle o to, ze Showtime zmienil auto, tylko o to, ze najpierw pisal, ze robi to z bolem, z musu bo rodzice i tak dalej, a teraz wychwala golfa pod niebiosa.
    Jesli ktos wmusilby mi auto, ktorego nie lubie z zalozenia, to nie zmienilbym forntu tak szybko. Sam stosynkowo czesto jezdze punciakiem malzonki, ktory to jest autem praktycznym zwrotnym i bezawaryjnym, a do tego pali tyle, co nic - ale nie lubie tego wozu, choc zawsze sobie wmawiam, ze to inna kategoria aut. I cokolwiek by sie nie dzialo, nie bede pial z zac hwytu nad tym wozem, bo choc ma wiele zalet, ma tez i wady. Alfa tez ma sporo wad, ale przyjemnosc jaka z niej plynie, rekompensuje to wszystko. A jedyna przyjemnosc z jazdy fiacikiem odczuwam przy dystrybutorze.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Temat zamykam, bo nic nowego nie zostanie do niego wniesione (powiedziane)