Sprzedałem koledzeOby dobrze o nią dbał
![]()
Sprzedałem koledzeOby dobrze o nią dbał
![]()
- wymieniłem 4 głośniki phonocar w drzwiach oraz 2 sykacze
- wymieniłem płyn wspomagania
- dołałem płyn do spryskiwaczy
- oczyściłem specjalnym płynem tarcze i klocki z nagaru
u mnie HID, kierunki dymione boczne, sprzątanie, mycie woskowanie
Umyłem dzisiaj swoją Alfę i wymieniłem palniki ksenonowe (bo jeden już dogorywał). Niestety sprzedawca chyba zrobił mie w bambuko, bo chciałem temp. koloru 6000K, a myślę, że jest poniżej 5000K
Pozdrawiam.
- Rafał
dziś zatankowałem pod kurek, co zanotowałem tutaj: http://motostat.pl/statystyki-pojazdu/9256
Kurka, mnie to też czeka lada dzień/tydzień, a z tego co czytam ciężko kupić dobre (czytaj: nieoszukane) żarniki, a nie sztuka przepłacić.
edit:
ps. Alces1, sama wymiana to jakaś ciężka sztuka? mógłbyś to w kilku zdaniach opisać? jak z dojściem? trzeba cały moduł rozbierać?
Pozdrawiam,
Moja Alfa wróciła dziś od Pabla. Ma wymieniony rozrząd, olej, płyn hamulcowy, filtry oraz klocki hamulcowe. Odmłodniała![]()
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
Ja swoją zalałem pod korek... Wypucowałem...ale zrobiła mi psikusa, szyba lewy tył mi się zablokowała, chyba silniczek od elektryki padł, jak narazie szyba zblokowana i nie działaale już szukam całego mechanizmu z silniczkiem...
A tak przy okazji moze ma ktos cos takiego na zbyciu?
pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
norbiwolow dokładnie to samo u mnie, z tym że u mnie sie otworzyła i zamknąć sie nie chciała,a tu chmura nad Poznaniem wisiała i miałem wizję potopu w aucie...
Wywaliłem bebechy, pokombinowałem i zamknąłem tą szybe na amen...
Szukałem to komplet mechanizmu kosztuje 100 na Alledrogo...
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Miałem to samo. Rozebrałem mechanizm i okazało się, że zerwała się linka. Poszedłem do rowerowego kupiłem tej samej grubości linkę za 7zł, wsadziłem do mechanizmu i działa jak ta lalaByło to jakieś 2 m-ce temu i od tamtej pory nie narzekałem. 2 dni temu sprzedałem samochód koledze, ale też nie powinien narzekać
![]()
Jako że przed zakupem okazało się, że zamiast halogenów ma zaślepki, postanowiłem szybko sytuację zmienić, gdy tylko postawiłem Belle w garażu znalazłem na allegro halogeny (29pln/szt) i niskim kosztem uzdrowiłem Jej wzrok![]()
teraz kolej na odnowę lakieru, wymianę przedniego zawieszenia i lekkie odmłodzenie pojazdu...![]()