Witam, obecnie poszukuje felg na zimę i teraz szybkie pytanie do co bardziej zorientowanych forumowiczów. Czy Tomasony TN 16/ TN 17 wchodzą na duze Brembo w rozmiarze 18"? Który wzór waszym zdaniem w tym rozmiarze pasuje do czarnej 159 TI SW? Pozdrawiam wszystkich.
Mam szybkie pytanie, jak podejść do tematu polerowania felg? Posiadam oryginalne podkowy 18' do 159 - ktoś w ogóle widział takie felgi jak wyglądają po spolerowaniu ich? Czy można w ogóle przeprowadzić taki zabieg, gdy felgi są już pomalowane na inny kolor niż oryginalnie? Jaki jest orientacyjny koszt profesjonalnego polerowania felg? Jak potem zabezpiecza się takie felgi?
Myślałem aby zrobić środek felgi na czarny błysk a spolerować tylko front... ale im dłużej o tym myślę, tym bardziej kusi mnie spolerowanie całej felgi :-)
Takie już widziałem, teraz chodzi mi po głowie pomysł wypolerowania całych felg. Tylko finansowo średnio to wychodzi, z szybkiej orientacji to ceny powyżej 2000 zł za komplet.
Daj spokój. Miałem kiedyś BBSy RS z polerowanym rantem i nigdy więcej polerowanych felg chyba, ze lubisz, ze szmata latać i co chwile je wycierać![]()
Na olx sa ogloszenia firm polerujacych wibracyjnie. Spoko pod 1000 sie zmiescisz z 18"
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
A jakie są opinie o tym polerowaniu wibracyjnym? Jaka metoda da najlepszy efekt lustra?
Współczuję potem utrzymać podkowy w " efekcie lustra" . Ranty to pikus ale całe felgi co chwila czyścić pasta polerską to już nic przyjemnego. Warunki atmosferyczne, chemia nieodpowiednia i już gołe Alu koroduje, zachodzi. Weź znajdź dobrego lakiernika który ci pomaluje proszkowo w chrom. Ja mam swoje felgi tak pomalowane i może nie ma lustra ale dobrze to wygląda.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka