Są dedyki do GTV albo 145? Czy chodziło Ci o gotowe pojedyncze tłumiki uniwersalne w których spawają zaczep pod auto?
Są dedyki do GTV albo 145? Czy chodziło Ci o gotowe pojedyncze tłumiki uniwersalne w których spawają zaczep pod auto?
Nie ma dedykowanych egzemplarzy do tak starych aut. Przynajmniej jak ja się tym interesowałem to takie rzeczy robili masowo tylko do kilku modeli mercedesa i bmw. Są elementy wymagające wspawania w odpowiedni fragment układu wydechowego, podłączane do sieci, lub bardziej zaawansowane do sterownika silnika.
To już sporo za taki w sumie gadżet .Jedyny plus ,że może faktycznie łatwiej będzie na przeglądzie .Trochę się obawiam bo weszły nowe przepisy i tak łatwo nie będzie.Co myślicie o tym panowie nowe zasady konta przelot? może katalizator zostawić i jeden chociaż tłumiący zrobić ?, mam w sumie dobry kat. i tylko skupić się na uzyskaniu fajnego dźwięku.Nie gadałem jeszcze pod tym kątem z nimi.
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 08-10-2017 o 07:32
A masz jakiś link do nowych przepisów? Nawet nie wiedziałem, że się coś zmieniło...
Ja bym u siebie katalizator zostawił- gdybym miał. Teraz myślę nad wstawieniem sportowego kata, ale trochę mi się nie chce grzebać jak póki co jest spoko.
Najprostszy sposób to DB-killery jak w motocyklach czyli wkładki do końcówek wydechuprzykręcane śrubkę tylko do przeglądu lub na tor bo np.w Poznaniu są limity głośności. Gorzej jak się ma poczwórny wydech bo takie cztery trzeba zrobić![]()
http://moto.pl/MotoPL/7,88389,224430...i-wpis-do.html
Napewno będzie ostrzej ,bo zapłacić trzeba będzie z góry ,więc łatwiej będzie im cofać auto do następnej kontroli i następnej kasy.Z czasem pewnie dojdzie do tego ,że za niesprawne wycieraczki będziesz cofnięty tak jak to jest u naszych zachodnich sąsiadów..
Noi bardzo dobrze. Najwyższa pora zabrać się za te parchy na naszych ulicach. Powinni zrobić jeszcze system jak z OC, że jak nie masz przeglądu choć jeden dzień to kary i raz dwa by ludzi nauczyli, że zamiast kupować gwint i robić naciągi na borbetach to powinni skasować wycieki czy luzy w zawiasie. Czas na dobre zmiany.
Tak był ,z radości aż się pomyliłem.a szkoda bo wolałbym ten drugi
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 08-10-2017 o 16:43
No właśnie, now zbiorniczek chłodziwa nie tak latwo spotkać, dlatego aż zapytałem.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka