Ja tam pozdrawiam właścicieli Vectr C na trasie. Czuję więź.
Ja tam pozdrawiam właścicieli Vectr C na trasie. Czuję więź.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
[MENTION=39756]sailor[/MENTION] dzięki za odpowiedz , bo reszta zboczyła z tematu
Dalsze przepychanki i brak merytorycznej dyskusji skończą się puktami i odpoczynkiem od forum. Jesli komuś alfa zalazła za skóre niech napisze w Wyzal się wątku lub założy osobny temat w dziale ogólnym. Tutaj radzimy w konkretnych przypadkach
Ostatnio edytowane przez szewi ; 12-10-2017 o 14:42
Gdybyś się zdecydował na auto sprzedawane z jednym kluczykiem. Dolicz do swoich kosztów około 1 k PLN na wyrobienie i zakodowanie (poprzez ASO) drugiego pełnosprawnego kluczyka - warunek do otrzymania ubezpieczenia w razie W, to gorszy wariant. I dla spokoju ducha gdybyś przypadkiem zatrzasnął pierwszą sztukę we wnętrzu samochodu :-), to z typu irytujących i absurdalnych sutuacji.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez sailor ; 12-10-2017 o 16:02
A może by tak podpatrzeć jak z informacją dotyczącą aut do zakupu radzą sobie inni?
Na forum marki , którą jeździłem 15 ostatnich lat mają dział w którym forowicze pytają o konkretne auto z ogłoszenia podając w tytule obowiązkowo VIN auta. (jeden temat jedno auto).
Powstała w ten sposób baza aut do której podpinana jest często historia z ASO ujawniająca kręcony przebieg. Każdy potencjalny kupujący przed zakupem może dowiedzieć się co internet wie na temat danego egzemplarza. Handlarze tej bazy nienawidzą co widać często po zmianie treści ogłoszenia![]()
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Dzięki za info. Jak będę kiedyś chciał kupić BMW to jest to cenna informacja![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam. .
Na litosc boska boje sie automatu jak Krucyfiks ale bez niego sie nie obejdzie. . .odpowiedzcie czy te obawy sa slusze?
Czytam o qtronic 159 made in Japan ok, ale pozniejsze naprawy dla tak leciwych samochodow sa nieuniknione, samochod z przebiegiem w granicach 200000 km.Czy ktos przelecial taka skrzynia w granicach 300 000 bez wiekszej naprawy?
Jak czytam o kosztach napraw takich skrzyn to troche odstrasza. . .co sadzicie panowie. . .kto wie niech podpowie
![]()
Wszystko zależy od tego jak ktoś "dbał" o skrzynię. Jeśli olej był wymieniany regualrnie to poza typowymi bolączkami (to już jest trochę loteria czy kosz się posypie, itp.) to nie powinno być problemów.
Ja mam u siebie najechane prawie 210k km (auto mam od 20k km) i generalnie wszystko śmiga. Jak zauważyłeś t skrzynia to "japończyk" i jej największą zaletą nie jest wcale legendarna japońska trwałość i niezniszczalność tylko.. popularność. Ten konkretny Aisin był montowany w kilkunastu modelach samochodów przez dobrych kilka lat (z mniejszymi i większymi modyfikacjami, ale ta sama konstrukcja). W związku z tym stosunkowo łatwo o części i serwis, a koszty w porównaniu do dwusprzegłówek nie są astronomiczne wcale.
Powiem tak - przesiadłem się zaraz po bracie (on ma Mondziaka MkIV z tą samą skrzynią tylko lepiej działającą, bo przeszła już kilka modernizacji przez 5 lat) na automata i obydwaj nie wrócimy do manuala jeśli nie będzie to koniecnzie niezbędne. Ale w tyle głowy zawsze jest świadomość o potencjalnych 2k zł w razie wysypania się sterownika lub kosza..![]()
Dzieki za ino. . tego potrzebowalem, wlasnie obawialem sie ze w razie problemu ceny siegaja grubo powyzej 4k , wszystko ponizej nie jest zle. Myslalem ze do mk4 byly montowane Powershifty. . jak to?Przybliz temat jak znajdziesz chwilke. . dzieki, pozdro