Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Pamięć foteli w 159

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 JTDM 180km 420nm

Domyślnie

Dziękuje za odpowiedź. Ustawienie pamięci fotela zadziałało przy prędkości 30 km/h więc przy wyższej pewnie ta funkcja się blokuje.

Użytkownik Świeżak Avatar M A R I O
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS, Alfa Romeo 159 2,4

Domyślnie

Nie ma opcji żeby fotel pojechał z pamięci przy takiej prędkości U mnie pamięć już nie działa po przekroczeniu 10 km/h

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 1.9 JTDM 180km 420nm

Domyślnie

Cytat Napisał hagi Zobacz post
    Nie zaprogramowałeś bo w trakcie jazdy nie można. Musisz stać, przytrzymać 1,2 lub 3 aż piknie. Ustaw od razu lusterka pod dane zapamiętanie fotela bo one tez się zapamiętują razem z położeniem fotela.
    Cytat Napisał M A R I O Zobacz post
    Nie ma opcji żeby fotel pojechał z pamięci przy takiej prędkości U mnie pamięć już nie działa po przekroczeniu 10 km/h

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    Chodzi mi o USTAWIENIE PAMIĘCI FOTELA, czyli o charakterystyczne "piknięcie", nie o ruszanie się fotela
    Ostatnio edytowane przez Karol92 ; 19-10-2017 o 04:48

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Dokładnie. Ustawienie fotela można zapamiętać nawet jadąc 120 km/h ekspresówką.
    Co do ustawienia lusterek, to od razu warto też ustawić pamięć prawego lusterka po wrzuceniu biegu wstecznego.

Użytkownik Świeżak Avatar Honk
    Mieszka w
    W-wa / B-B
    Auto
    była 147 1.9 jtdm TI, jest 159 2.4 jtdm Q-Tr

Domyślnie

Panowie,
    W temacie ustawień (pamięci) fotela. Mam taki problem - czy ktoś się z tym już spotkał?
    Mam zakodowane poprzez przytrzymanie przez kilka sekund przycisku aż "piknie" i np. z przycisku 2 teoretycznie wraca do ustawień (tak żona twierdzi), a pod 1 i 3 u mnie np. ustawi się dobrze odległość, wysokość i pochylenie siedziska, a pochylenie oparcia jest złe. Szlag mnie trafia, bo zależało mi na tej elektryce foteli ze względu na mój "czuły" kręgosłup, a tu taka kicha. Fotele są ori w prądzie u mnie i nie było nic grzebane dotychczas. Chyba.

Użytkownik Świeżak Avatar M A R I O
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS, Alfa Romeo 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał dpar Zobacz post
    Dokładnie. Ustawienie fotela można zapamiętać nawet jadąc 120 km/h ekspresówką.
    Co do ustawienia lusterek, to od razu warto też ustawić pamięć prawego lusterka po wrzuceniu biegu wstecznego.
    zgadza się ale ja pisałem że nie ma opcji aby fotel po nieudanej próbie zapamiętania pojechał z pamięci przy 160 km/h jak ktoś napisał

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie Pamięć foteli w 159

Dobra, ja mam pytanie. Postanowiłem ostatnio ( po kursie z bezpiecznej jazdy w pracy) zmienić nieco ustawienie fotela gdyż nieco źle zawsze siedziałem.
    I mam teraz mały problem, ustawiam oparcie fotela bardziej w pionie, dostosowuje wszystko wg potrzeb, zapamiętuję. Potem gdy wcisnę inną pamięć fotela, ten przestawia się i gdy wracam do mojej pamięci,fotel wraca ale oparcie fotela nie ustawia się do zapamiętanego poziomu tyko przestawia się do pewnego poziomu ale nie do tego który ja ustawiłem.
    Przykładowo gdy pamięć jeden to moje ustawienie i fotel ma oparcie Ok 100°, przełączam na trzy - tam oparcie to całkowicie leżące np. Przestawi się. Gdy dam znowu na jeden oparcie ustawi się do poziomu powiedzmy 110 °.
    * kąty to orientacyjna wartość, chodzi o różnicę. Co jest grane?
    Nigdy tego nie zauważyłem bo miałem oparcie ustawione w położeniu bardziej bardziej rozwartym.
    Ostatnio edytowane przez hagi ; 31-01-2018 o 09:45

Użytkownik Świeżak Avatar Honk
    Mieszka w
    W-wa / B-B
    Auto
    była 147 1.9 jtdm TI, jest 159 2.4 jtdm Q-Tr

Domyślnie

Cytat Napisał hagi Zobacz post
    Dobra, ja mam pytanie. Postanowiłem ostatnio ( po kursie z bezpiecznej jazdy w pracy) zmienić nieco ustawienie fotela gdyż nieco źle zawsze siedziałem.
    I mam teraz mały problem, ustawiam oparcie fotela bardziej w pionie, dostosowuje wszystko wg potrzeb, zapamiętuję. Potem gdy wcisnę inną pamięć fotela, ten przestawia się i gdy wracam do mojej pamięci,fotel wraca ale oparcie fotela nie ustawia się do zapamiętanego poziomu tyko przestawia się do pewnego poziomu ale nie do tego który ja ustawiłem.
    Przykładowo gdy pamięć jeden to moje ustawienie i fotel ma oparcie Ok 100°, przełączam na trzy - tam oparcie to całkowicie leżące np. Przestawi się. Gdy dam znowu na jeden oparcie ustawi się do poziomu powiedzmy 110 °.
    * kąty to orientacyjna wartość, chodzi o różnicę. Co jest grane?
    Nigdy tego nie zauważyłem bo miałem oparcie ustawione w położeniu bardziej bardziej rozwartym.
    To problem bardzo zbliżony do mojego. Ale niestety nie pomogę - na tymczas się podałem i może w przyszłości to ogarnę. Kibicuje i trzymam kciuki.

Wysłane z mojego F5321 przy użyciu Tapatalka