witam
posiadam AR 156 sw 2,4 jtd - w instrukcji widać kontrolke świec żarowych - u mnie jej nie ma. Czy ktoś ma tak jak ja i o co tu chodzi.
we wszystkich dieslach które miałem był zawsze taka kontrolka
witam
posiadam AR 156 sw 2,4 jtd - w instrukcji widać kontrolke świec żarowych - u mnie jej nie ma. Czy ktoś ma tak jak ja i o co tu chodzi.
we wszystkich dieslach które miałem był zawsze taka kontrolka
a może masz licznik wstawiony od benzyniaka?
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Cze,kontrolka świec żarowych mieści się w obrotomierzu .Witam,może masz tylko przepalona żarówkę kontrolna ,wyciąg obrotomierz i będziesz wiedział jak i co .pozdr
Kontrolka musi być, powinna mrugnąć chociaż na chwilę przy każdym przekręceniu stacyjki!!![]()
niestety przyglądałem się obrotomierzowi i nie ma tam ikonki świec żarowych. Auto kupiłem w niemczech i właściciel zapewniał że nic przy nim nie zmieniał. Zegary sa koloru białego
---------- Post dodany o godzinie 14:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:04 ----------
a zamiast kontrolki wtrysku mam kontrolkę przypominającą silnik czy coś w tym stylu
pewnie tak ale co z kontrolką od wtrysku. Przeglądałem obrotomierze na allegro i nawet wersje benzynowe mają kontrolki wtrysku a nie mają takiej jak ja.
---------- Post dodany o godzinie 14:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:34 ----------
a od czego jest kontrolka check engine
w nowszych nie ma marchewy ( kontrolki wtrysku ) tylko właśnie check ( z tego co kojarzę )
http://instrukcje.fiat.pl/files/ar_1..._-_09-2003.pdf
strona 99
kolego zrób zdjęcie tego licznika i wrzuć je tutaj. ktoś pewnie w moment rozwiąże twoja zagadkę![]()
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny