Na przykładzie Peugeota siostry mogę podpowiedzieć, że wycierające się szklanki nie muszą powodować metalicznego stuku, bardziej skłaniałbym się ku pompie vacuum.
W Peżo objawia się to bardzo nierówną pracą na biegu jałowym oraz wibracjami wyczuwalnymi w kabinie przez minutę od uruchomienia zimnego silnika oraz później na rozgrzanym silniku lekkimi wibracjami oraz hałasem przy wysokich prędkościach obrotowych (>5000). Rozwiązanie serwisowe to wymiana szklanek oraz pompy oleju.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A jaki silnik ma ten peżo?
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Ten z wadliwymi szklankami
2.0 benz 136 KM, ten przedliftowy. Rocznik auta 2005, model 307.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Pytałem bo mam szwedzki wyrób z silnikiem PSA...ale na szczęście nie ten![]()
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
witam, czy jest różnica między popychaczami na stronie wydechowej a ssącej?
Wszystkie są takie sameja jestem na etapie wymiany hydropopychaczy ale niestety wtryski mam tak zapieczone że ani w lewo ani w prawo i myślę jak je wyciągnąć
u mnie wtryski zeszły łatwo, zalałem je dzień wcześniej penetratorem, po zdjęciu pokrywy głowicy zobaczyłem coś dziwnego, na części wydechowej wszystko było ok a na części ssącej każdy jeden popychacz nie był zabezpieczony tą blaszką co łączy go z dźwigienką bo każda jedna była pęknięta, miał ktoś taki przypadek? tak na marginesie tą dziwną przypadłość zauważyłem przez przypadek bo awaria jest gdzie indziej a dokładnie mam pękniętą głowice na 2 cylindrach.
No tak, ale muszę wykręcić górę wtryskiwaczy?
[MENTION=36019]edi[/MENTION]t
w sumie dobradorobie koncówke pod cewke tam w to wgłębienie i dorobie młotek kinetyczny
dzięki Magil za rade!
Ostatnio edytowane przez Amoath ; 05-06-2019 o 07:55