Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Testowałem nowego Spidera V6 3.2 Q4

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

156 stylizowane na 159? chyba na odwrot
    taniej wychodzi jak przodu nie trzeba od 0 projektowac

Madnes7
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti
    taniej wychodzi jak przodu nie trzeba od 0 projektowac
    moze nie od zera ale jak po przodzie ciezko odroznic 5 modeli alfy to juz male przegiecie :? :shock: :? a tak mi sie ten przod podobał

i od razu nasuwa sie piosenka "atakują klony, benda nas miliony... :>>
    w sumie przeciwko milionom alf niec nie mam :mrgreen: ale nie takie ktore tylko po tyle mozna poznac :!:

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

o jaki przod chodzi? scudetto wcinajace sie w zderzak czy charakterystyczne lampy brery?
    lampy sa z tego co wiem na razie w dwoch modelach, a tamto scudetto wg mnie dalej jest aktualne. 8c zadnej aktualnej alfy nie przypomina, gdyby nie scudetto to nikt by nie wiedzial ze to alfa

popatrzcie lepiej na audi, da silva chyba nic nowego juz nie jest w stanie wymyslic niz wielki grill wcinajacy sie w zderzak

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti
    156 stylizowane na 159? chyba na odwrot
    Tuti a jak ja napisalem?Przeczytaj dobrze czorcie jeden :mrgreen:

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

napisales, ze na 159
    A mnie zaczyna wkurzac to ze wszystkie nowe Alfy stylizowane sa na 159
    chyba ze cos zel rozumiem...

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Racja napisalem,ze na 159,ale od tego modelu sie chyba wszystko zaczelo czy sie myle?

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Brere i spider tak, ael czy 156 sie od tego zaczela?
    chyba, ze zle Cie zrozumialem

makivara
    Gość

Domyślnie

obserwuje waszą dyskusję i tak się zastanawiam, w poprzedniej generacji też były powtórki (np GTv i Spider).

A wg mnie nie jest to takie ważne czy coś jest na czymś wzorowane jeżeli nowe Alfy są świetnie zaprojektowane, mają rewelacyjną linię
    (np tył Brery - fot1: http://img76.imageshack.us/img76/4627/zdjecie010ah7.jpg
    fot2: http://img76.imageshack.us/img76/1175/zdjecie011dx7.jpg )

nikt nie zwrócił uwagi na to, że nowy Spider jest zaprojektowany, a nie przerobiony jak to jest w przypadky Porsche, a nie daj boże Audi.

Ktoś wcześniej po przeczytaniu mojego testu napisal: "komercha", a czy pare lat temu o nowym spiderze (takim jak moj) tak nie mowiono?? myśle, że tak.

Jak napisałem w teście, ma swoje wady, ale dla mnie ma piękną bryłę, świetnie się prezentuje z dachem i bez. Pokażcie mi drugie cabrio, ktore tak świetnie wygląda!

Mój spider wyglada z przodu świetnie, ale tył to porażka (niestety), wystarczy popatrzeć z profilu i co? Niczym nie uzasadniony dzwiny spadek linii bagażnika ku dołowi. Jest jeszcze pare szczgółów, ktore mnie rażą, ale cóż to jest ALFA.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

a on jest zaprojektowany?? ja myslalem, ze tylko dach i podzespoly z nim zwiazane zrobili, a reszta z brery...

linie moze i brera ma fajna, na zywo nie wyglada tak otyle jak na zdjeciach, ale i tak koncept byl 1000% razy lepszy, bez ogladania go na zywo - a alfy na zywo prezentuja sie zdecydowanie lepiej

moje zdanie jest takie, ze alfa powinna i wygladac i jezdzic, a jak sam napisales jezdzi ona kiepsko - mowie o jezdzie nie przemieszczaniu Oplowska czesc alfy tez wypadla nienajlepiej. Ale to chyba dobrze, bo moze Fiat oleje opla i przekaze odpowiednie pieniadze do Arese na rozwijanie V6

Co do starszego Spiderka to mi sie tyl podoba bardziej niz przod, te okragle swiatla przypominaja mi troche [cenzura], a tyl ma wlasnie taki jak powinnien byc w spiderze

makivara
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti
    a on jest zaprojektowany?? ja myslalem, ze tylko dach i podzespoly z nim zwiazane zrobili, a reszta z brery...
    właśnie na tym polega projektowanie, na tworzeniu nowych harmonii. Żeby było jeszcze jaśniej: 3-drzwiowe Stilo JEST ZAPROJEKTOWANE, 3 drzwiowy golf jest po prostu skróconą wersą 5-drzwiowego i niestety alfy 146 też są po prostu wizualnym pójściem na łatwiznę, co mnie osobiście smuci.

Z racji tego co robię zawodowo, zwracam dużą uwage na design i powtórzę raz jeszcze nowy Spider JEST zaprojektowany, w przeciwieństwie do innych cabrio. A co do poprzedniej generacji, to czy się coś komuś podoba czy nie, to kwestia gustu i o tym się nie dyskutuje. Ja pisałem jedynie o tym, że tył nie wynika z ogólnej formy samochodu - jest to zwykłą przeróbka GTv na cabrio i tyle, nie ma tu konsekwencji w bryle nadwozia, projektant dał najzwyczajniej ......albo mu się nie chciało. Co nie wyklucza tego, że lubię mojego Pająka