Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Aplikacja [langtitle=nt]Alfa[/langtitle] DPF

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Gulietta 1,4 MA 170km

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    kiedyś gdy byłem jeszcze ambitny robiłem do auta car pc.. na takim programie Centrafuse. Były tam fajne skórki pod alfę i dość łatwa edycja swoich ustawień.Wiem że wyszła chyba również wersja na androida.Poszukaj w sieci.Teraz wystarczy mi prędkościomierz i wskaźnik paliwa
    Pamiętam też taki program jak Dashcommand ..fajne liczniki z Leksusa
    https://www.youtube.com/watch?v=C0aeMSwuIi0
    O coś takiego mi chodziło. Dziękuję poszukam tego programu i aranżacji do Alfy.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał marcopolo Zobacz post
    Chodzi o aplikację na androida, która przez OBD łączy się z komputerem pokładowym auta i wyświetla na ekranie tabletu rozbudowana deskę rozdzielcza [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo - Zegary czujniki etc.

Interface komputera pokładowego masz niejako seryjny. Kolega z naszego forum taki interface poszerzał właśnie o monitor DPF i inne funkcje. Ale to nie ma nic wspólnego z Androidem i tabletem/telefonem.
    Więc Ty szukasz aplikacji, która pokazuje parametry odczytywane przez OBD z ECU i innych centralek/czujników. Tutaj masz artykuł o dashcommand: http://www.makeuseof.com/tag/monitor...mance-android/
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 28-10-2017 o 17:19

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Gulietta 1,4 MA 170km

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Interface komputera pokładowego masz niejako seryjny. Kolega z naszego forum taki interface poszerzał właśnie o monitor DPF i inne funkcje. Ale to nie ma nic wspólnego z Androidem i tabletem/telefonem.
    Więc Ty szukasz aplikacji, która pokazuje parametry odczytywane przez OBD z ECU i innych centralek/czujników. Tutaj masz artykuł o dashcommand: http://www.makeuseof.com/tag/monitor...mance-android/
    Najbliższym tego o co mi chodzi jest DashCommand ale tam nie ma skórki [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo. To co jest zrobione w [notranslate]Alfa[/notranslate] DPF jest tego czego szukam, ale nie działa z 1.4 MA.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia