Stalowki nie pasują w ogóle na Brembo. Z kolei Alces mierzył i ori Alu pasuje tylko na małe Brembo. Do tarcz 330 minimum 17" i to w ori.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Stalowki nie pasują w ogóle na Brembo. Z kolei Alces mierzył i ori Alu pasuje tylko na małe Brembo. Do tarcz 330 minimum 17" i to w ori.
No tak ale to raczej pomysł na zakup 4 dojazdowek do jazdy nie jest :-P
Idzie zima tymczasem i mam pytanko: czy do wersji TI jaka posiadam pasuja seryjne felgi:
Rozmiar: 7jx16"
ET: 34
Rozstaw: 5x110
Otwór centralny: 65
Pytam, poniewaz TI ma chyba wieksze zaciski hamulcowe i chce uniknac niespodzianki, ze powyzsze nie beda pasowac...
Z gory dzieki za info!
przed dwoma godzinami zadałeś to samo pytanie... chyba za dużo %![]()
Ktoś może polecić sklep z dostępnymi dystansami ~15mm na przód i 10-12mm na tył (obydwa z pierścieniem centrującym)? Brałbym z Dystomu, ale tam wybór średni - najbardziej zbliżone do poszukiwanych przeze mnie są tam 17mm przód i 5mm tył, czyli nie bardzo. Na motoryzacyjnapasja.pl są odpowiednie (15/12 mm, obydwa z centrowaniem), ale czy jakościowo są warte uwagi?
W przyszłości mają jeździć z pająkami TI, a żadnego obcierania nie chcę, więc wolę nie szaleć z szerokością dystansu.
Ewentualnie jeszcze napiszę do Dystomu czy są w stanie zrobić mi takie jak potrzebuję.
Na tył 8mm ( Max 10 bez centrowania zależnie od felgi) żeby zlapalo ori centrowanie . Ori centrowanie w 159 ma bodajże 13mm więc zapomnij o 12mm . Kolega miał 15mm z centrowaniem ale łączenie centrowania z dystansem szło w rękach złamać. Chyba że będziesz rzezbił i zeszlifujesz odrobinę ori centrowanie. U kolegi objechalem piaste o te 2mm i wlazly dystanse 13mm z centrowaniem ( robione pod zamowienie)
Gitcar robi takie 15mm dystanse, ze sie nie łamią [emoji12][emoji12][emoji12] mój przynajmniej działa i trzyma sie bardzo dobrze.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Czyli ostatecznie oryginalne alu 16 nie pasuja do tarcz 330mm?