Nie wiem kto stawia, w każdym razie ja osobiście od początku tego wątku i pojawienia się w nim mazdy kategorycznie rozdzielałem te klasy aut. A że co rusz się pojawia ? cóż, widać [notranslate]Alfa[/notranslate] tak jest postrzegana, co zrobić. Kolega makaronek jedynie je porównuje , czy tam stingera czy inne cupry - bo cena podobna. No jak to ma być kryterium wyboru auta to tylko przykro może być.
Padła kilka wypowiedzi wyżej mazda w znaczeniu takim : " NAWET mazdę ludzie porównują do Alfy i wyżej pozycjonują"
nawet - wypowiadający się podał to przykład na to, jak nisko [notranslate]Alfa[/notranslate] upadła. A makaronek ni w pięć, ni w dziewięć żale dotyczące swojego marnego wyboru wylał , widząc słowo "mazda" kompletnie bez odczytania kontekstu. Swoją drogą to od jakiegoś czasu budzi ona reakcje mocniejsze negatywne wśród "Alfisti" , niż dotąd przysłowiowy golf czy passat . Hmm.
Garraty - na miejscu jest ta ilość wyzwisk, epitetów, wulgaryzmów, obrażania wszystkich wkoło? To jest na miejscu tak ?
Co do awaryjności - czasem się uda wygrać los na loterii, tylko pogratulować !

, choć zdaje się Twoje auto nawet nie dotarte dobrze jeszcze jest - znikomy przebieg przecież jeszcze (10-15 tys? czy jakoś tak).