Mi tam nie zależy żeby specjalnie dużo ludzi kupowało byle marka przetrwała i tyle
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mi tam nie zależy żeby specjalnie dużo ludzi kupowało byle marka przetrwała i tyle
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nikomu z nas nie zależy ale zależy FCA, bo jak kaski nie będzie, marki nie będzie, albo VW ją wreszcie weźmie.
- - - Updated - - -
Przesadzasz, po prostu widzimy, co trzeszczy i skrzypi, mówię tu w przenośni, i piszemy o tym. A dużo tego wciąż. Dlatego ludzie nie kupują. Czarny PR marki ma się w najlepsze.
Są na świecie ludzie, którzy kupili giulie i są happy. Gdzie Ty widujesz tych sfrustrowanych kierowców giulii? Bo skoro piszesz, że chciałbyś widzieć niesfrustrowanych kierowców, to rozumiem, że widujesz sfrustrowanych.
O jakich zapisach, okazjach i zamknięciach Ty do mnie mówisz?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Przetrwanie marki to takie minimum. Ale jak chcecie Alfette, Giulie SW, Giuliette 2 z napędem na tył (ja bym chciał) to przetrwanie nie wystarczy. Tu potrzebna jest lepsza sprzedaż. Za tym może iść rozwój, lepsze silniki, więcej możliwości konfiguracji...
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html
No nie wiem właśnie o jakich? Twój wpis zabrzmiał jakby Giulia właśnie przeszła wszystkim koło nosa i szczęścia tego nikt już więcej nie mógł doznać - szczęścia obcowania z nią i całym zapleczem jej przypisanym, czym to miałby się nie-giulia'ista rzekomo frustrować . No bo oczywiście wszyscy po prostu jej pragną i mdleją. A to że nimi nie jeżdżą, to jedynie wynik jakiejś reglametnacji, braku towaru (tylko o co chodzi z tym stock'iem) , prowadzącej do frustracji - niemożności spełnienia tej oczywistej przecież potrzeby.
Jest wóz piękny to jasne, ale to wciąż [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo z całymi korzeniami w zapyziałym premium-polmozbycie, dziurą technologiczną, opóźnieniami i na łapu capu wprowadzaniem do sprzedaży. co wynika z tego co na tym forum się czyta oraz widzi w okolicy i nie ma co zaprzeczać tym faktom. A co niektórzy liczyli na zmiany w tym względzie. Wątpię już w ich nadejście, ale beta testerzy wszędzie są potrzebni, jak najbardziej.
Co się czyta na forum, co widać w okolicy? Jakie polmozbyty? Kreujesz jakiś katastrofalny obraz na siłę.
Owszem są tu osoby, które miały problemy, ale od tego jest gwarancja. Odnoszę wrażenie, że przytłaczająca większość UŻYTKOWNIKÓW giuli jest zadowolona z zakupu lub wręcz mega zadowolona. Ci przerażeni gwarantowaną awaryjnością, niedopracowaniem oferowanej na rynku wersji beta, spadkiem wartości rezydualnej i polmozbytami w roli dealerów, to są osoby, które auta nie użytkują. Skąd te dramaty związane z giulią, rozgrywające się w wyobraźni?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Dla mnie taka prosta sprawa, że Uconnect w Giulietcie ma obecnie oprogramowanie w wersji 12 (o mocno zwiększonej funkcjonalności), a moja miała wersję 5 i nie została zaktualizowana podczas wizyty na przeglądzie w ASO, to jest przykład na to, jak działa serwis w Alfie. Oprogramowanie ściąga się przez włoskie fora, używając wcześniej Google Translate i instaluje samemu w nadziei, że nic się po drodze nie sknoci. Wzór obsługi klienta. Pomijam już fakt, że moja Julka została zalana ostatnio innym olejem, niż wskazuje to instrukcja i zalecenia producenta. Na szczęście zorientowałem się przeglądając fakturę...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Skrótowo piszę, przecież. Chodzi o to, że Giulia wyskoczyła znikąd - nie jest ewolucją, modelem którego podzespoły mogły być dopracowywane przez lata , testowane w życiu we wcześniejszych przed-Giuliach. Choć pewnie cośtam z patentów Chryslera siedzi pod blachami i karbonem o których się prędko nie dowiemy (ja tam nie śledziłem, ale się lekko zdziwiłem o ile nie zniesmaczyłem dowiadując że blok w V6tce Ghibli współczesnego pochodzi z Detroit, tak samo płyta podłogowa, którą w dodatku germański wróg odwieczny się również wozi. No ale to nie czasy dla oryginalności najwyraźniej. O, dzięki właśnie Chryslerowi raczej FCA trwa i przetrwa niż dzięki Alfie, jakieś wpływy z patentów, wykorzystanie ich jak w Ghibli.
A z tym objeżdżaniem to moment poczekajmy jeszcze, jeden wynik mamy w zasadzie, bardzo cieszący oczywiście. Na naszym krajowym podwórku raczej nie objeżdża wszystkiego. Albo brak odpowiednio odważnych Alfisti z Quadrifogliami ? A jednocześnie sporo unieruchomionych Q. A najszybsze są te auta, które jeżdżą po prostu, ale nie do serwisów na wygaszanie kontrolek.