Ale po co tak się unosisz że JTD nie ma cewek z TS-a?Dla mnie równie dobrze możesz mieć hybrydę albo swap silnika z Giulii lub Tesli na full wypasie, wsio rawno, elektrykę mają wszystkie; ale skoro piszesz co następuje
To Ci zasugerowałem wedle prośby niemalże ANALOGICZNY przypadek z TS-ki. Walnięty czujnik wału by Ci raczej nie wykazał awarii świec w postaci dieslowskiej marchewy.
I pisząc Ci byś przyjrzał się elektryce pod pokrywą niemalże wywróżyłem z fusów i szklanej kuli - via wypowiedź poprzedników - że i tam może być problem. NIe minęła doba i do jakich wniosków doszedłeś?
Więcej pokory kolego do informacji od Innych, którzy zmagali się z takimi i pokrewnymi dolegliwościami w przeszłości, a w których równie dobrze może być ziarenko prawdy. Bo nawet jak widać wiesz gdzie dzwoni, ale w jakiej parafii , to już nie.
Znam z autopsji przypadek tego typu sprzed paru lat z nowym fordem focusem TDI, gdzie nawet firmowy sprzęt, programy diagnostyczne i przeszkoleni fachowcy rozkładali ręce, bo wszelkie możliwe przypadki były nietrafione; a fordziak latał od drzwi do drzwi warsztatów jak prześmiewcza alfa na lawecie, bo ni uja nie chciał zapalić. Zapalił jak się zamieniło wężyk z osadnikiem na zwykły wężyk z metra cięty w potocznej stodole sołtysa...
Ty byś wymieniał czujników wału i innych ustrojstw tony i dalej byś był w czarnym odwłoku, bo nawet program diagnostyczny miałby zagwozdkę o co kaman, a bezpiecznik by się zwijał w kącie puszki ze śmiechu ze wszystkiego i wszystkich.