Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: alfa zgasla !!!

Bags
    Gość

Domyślnie

Ale po co tak się unosisz że JTD nie ma cewek z TS-a?Dla mnie równie dobrze możesz mieć hybrydę albo swap silnika z Giulii lub Tesli na full wypasie, wsio rawno, elektrykę mają wszystkie; ale skoro piszesz co następuje
    Cytat Napisał szwagieralfa Zobacz post
    zaswiecil sie czerwony Check i kontrolka swiec żar. kreci ale nie odpala , co moglo sie stac ??? jesli ktos mial taki przypadek , Prosze o jakies wskazowki , gdzie zaczac szukac przyczyn tej dolegliwosci ???
    To Ci zasugerowałem wedle prośby niemalże ANALOGICZNY przypadek z TS-ki. Walnięty czujnik wału by Ci raczej nie wykazał awarii świec w postaci dieslowskiej marchewy.
    I pisząc Ci byś przyjrzał się elektryce pod pokrywą niemalże wywróżyłem z fusów i szklanej kuli - via wypowiedź poprzedników - że i tam może być problem. NIe minęła doba i do jakich wniosków doszedłeś?
    Cytat Napisał szwagieralfa Zobacz post
    No wlasnie chodzi o to ze caly czas jest zwarcie , bo drugi bezpiecznik spalil sie po okolo 5-10 sekund . czyli gdzies jest zwara . ale gdzie ??? bede szukał....
    Więcej pokory kolego do informacji od Innych, którzy zmagali się z takimi i pokrewnymi dolegliwościami w przeszłości, a w których równie dobrze może być ziarenko prawdy. Bo nawet jak widać wiesz gdzie dzwoni, ale w jakiej parafii , to już nie.
    Znam z autopsji przypadek tego typu sprzed paru lat z nowym fordem focusem TDI, gdzie nawet firmowy sprzęt, programy diagnostyczne i przeszkoleni fachowcy rozkładali ręce, bo wszelkie możliwe przypadki były nietrafione; a fordziak latał od drzwi do drzwi warsztatów jak prześmiewcza alfa na lawecie, bo ni uja nie chciał zapalić. Zapalił jak się zamieniło wężyk z osadnikiem na zwykły wężyk z metra cięty w potocznej stodole sołtysa...
    Ty byś wymieniał czujników wału i innych ustrojstw tony i dalej byś był w czarnym odwłoku, bo nawet program diagnostyczny miałby zagwozdkę o co kaman, a bezpiecznik by się zwijał w kącie puszki ze śmiechu ze wszystkiego i wszystkich.

Użytkownik Rowerzysta Avatar michaloo_
    Mieszka w
    Koło
    Auto
    Była 156 1.9 JTD, 156 JTD 2.4 x2, 156 fl JTD x4, 166 fl JTD 2.4, 147 x2/JEST 156 fl x2 :)

Domyślnie

Czujnik ciśnienia paliwa był sprawdzony już?

Użytkownik Rowerzysta Avatar szwagieralfa
    Mieszka w
    Golub-Dobrzyń
    Auto
    156 1,9 jtd

Domyślnie

Dzieki Bardzo Wszystkim za podpowiedzi . [notranslate]Alfa[/notranslate] trafila do garażu, nie naprawiona ,nie miałem czasu ( jak wspominałem remont w domu) taraz urlop się skonczyl i musialem wrocic do pracy w Norge . dalszy ciag poszukiwan usterki nastapi za 2 miesiące . Mam jeszcze jedno pytanie , kupiłem sprzet to czytania bledow ,ale zbyt nowoczesny , i jest problem bo laczy się z dislami po 2003 rok . moja alfa jest 2001 . szukałem na alledrogo czegos do tego rocznika ale nic nie moglem znalesc . jeśli ktoś ma dokładne namiary na taki czytnik(aktualny) lub (kabel + program) prosiłbym o nmiary . Z góry dziekuje

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

Kabel KKL https://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-...tyku-obd2.html
    Multiecuscan - spokojnie wystarczy ci wersja demonstracyjna: http://www.multiecuscan.net/

Użytkownik Rowerzysta Avatar szwagieralfa
    Mieszka w
    Golub-Dobrzyń
    Auto
    156 1,9 jtd

Domyślnie

[notranslate]Alfa[/notranslate] naprawiona , przyczyna zwarcia był moduł swiateł przyczepy podlaczony pod kabel w bagażniku ( chyba przekaźnik pompy paliwa) po odlaczenu wszystko wróciło do normy .
    dzięki za podpowiedzi . Pozdrawiam .