A tu dodam film na którym jest identyczna sytuacja jak byla u mnie , na filmie przedstawiono wymuszone wypalanie ja nigdy takiego nie robiłem sam komp sterować tym zawsze po przejechaniu 600 do 700 km kolor dymu identyczny ilość u mnie bardziej gęsty był to znaczy bylo to więcej A tu podaje link.
https://youtu.be/5FsQyrrja0c
- - - Updated - - -
ostatnia sprawa dzisiaj byłem o 9 odebrać komputer mapka byla czysta czyli ktos tylko mechanicznie usunął wkład dpf co do kompa twierdzi że wszystko jest zrobione a przy egr bo zostało wyłączone w ECU czy jakoś tak - to hak bede montowal zaślepke to żeby kostki nie wpinac w egr tylko złapać na opaskę z boku . Co do egr wczoraj cale wykrecilem z auta i fakt faktem masakra tyle bylo nalotu na przejściu miedzy egr A kolektorem ze przez otwór jedynie maly palec by się włożylo zaraz ide dorobić zaślepke z nierdzewki i zobaczymy czy będzie jakaś różnica.
- - - Updated - - -
właśnie nie było czyste w aucie jedynie po nocy delikatnie przy odpaleniu A potem nic dymu zaczynało dopiero kiedy owy dpf zaczęło wypalac - sorki kolego ale pisze z tel A tu słownik i szybkie pisanie daje chińskie znaki![]()