Lesio sorki za tak pozna odp. :-) Odp. brzmi tak, tez sa dedykowane na 100 tys. km. Narazie mam przejechane na swoich 30 tys. i brak jakiego kolwiek zastrzezenia.
Lesio sorki za tak pozna odp. :-) Odp. brzmi tak, tez sa dedykowane na 100 tys. km. Narazie mam przejechane na swoich 30 tys. i brak jakiego kolwiek zastrzezenia.
Witam!
Wczoraj zabrałem się za wymianę uszczelki pod pokrywą silnika. Okazało się że było trochę oleju przy jednej z świec, więc ją wykręciłem żeby porządnie wyczyścić. Przy wkręcaniu ta świeca pękła (mała) i teraz pytanie czy zaleca się wymianę kompletu świec ( 4 duże i 4 małe ) czy mogę sobie wymienić tylko tą pękniętą ??
założone świece to : Duże NGK R BKR6EKPA
Małe NGK R PMR7A
Jak trzeba wymienić wszystkie to na takie same czy kupić jakieś inne ??
Edit: Chodzi o alfę 155 2.0 TS 16V
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Mdx ; 28-07-2009 o 08:00
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
zalezy ile km ma przejechane.
Nie mam pojęcia jaki przebieg te świece mają. Kupiłem alfę z przebiegiem 95 tyś km a teraz ma 125 tyś km. Żadnych oznak zużycia nie zauważyłem
Siwy jakie Ty polecasz świeczki ??![]()
do 8V stosuje NGK ale zobacz ze duzo ludzi narzeka na te ngk prz 16V ze sie łamia itp. Nie wiem czy nie sprobowac BERU .
znajomy w sklepie motoryzacyjnym poleca mi platynowe świece DENSO (440zł komplet 8 świec)
Zapytam go jeszcze o te BERU....
no właśnie coś z tymi NGK chyba nie tak bo mocno nie przykręcałem! Dobrze, że udało się tą świeczkę wykręcić po tym jak pękła
Edit: Kupiłem japońskie DENSO IRIDIUM POWER
Jeździł ktoś na nich bo w sklepie gościu strasznie je zachwalał ??
Ostatnio edytowane przez Mdx ; 28-07-2009 o 09:51
A mam do was pytanko czy w 1.7 TS 8v są też dwa rozdaje świec duże i małe czy wszystkie są takie same bo nie przyglądałem się nigdy
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM
wszystkie 8 takie same![]()
Mam pytanie. Może temat nie dotyczy 155, ale chodzi mi o przewody i świece. Kupiłem Alfę równy rok temu, zrobiłem 20tyś, z tego około 10tys na LPG i zastanawiam się czy wymienić przewody i świece. Dodam, że nie mają raczej żadnych oznak zużycia tzn. Alfa odpala za pierwszym razem i nie ma żadnego strzelania itp. Znajomy powiedział, że po co się pakować w koszty skoro jest dobrze. Ale ja się boję czy przez swoje oszczędności nie na robię sobie większych kłopotów.