Przy sprzątaniu podszybia znalazłem taką kostkę która wchodzi pod plastik na podszybiu. Ktoś orientuje się co to za kostka i czy powinna być podłączona?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Przy sprzątaniu podszybia znalazłem taką kostkę która wchodzi pod plastik na podszybiu. Ktoś orientuje się co to za kostka i czy powinna być podłączona?
O ile się nie mylę to AQS, czujnik jakości powietrza. Jeżeli go nie masz to po prostu jest kabelek. Czym biedniejszą masz wersje samochodu tym więcej takich kableków będzie.
Działa to przy klimatyzacji automatycznej, klikasz sobie obieg na jedną kropkę i w momencie jak np. stoisz w korku, albo jedzie przed Tobą TDI to automatycznie zamyka Ci nawiewy, a potem otwiera.
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 26-11-2017 o 12:29
Tak myślałem że jakaś niepotrzebna. Dzięki
Zwróciłbym uwagę na moje słowa "o ile się nie mylę", a mylić się rzecz ludzkaFajnie jakby ktoś potwierdził mój domysł.
Wolę Twoją wersję, lokalizacja tej kostki jest wręcz absurdalna co wskazywało by na czujnik którego progression nie ma [emoji16][emoji16]
Tak, generalnie znajdziesz wiele takich kosteczek min. pod siedzeniem np. od grzanych foteli, przy lampach, w bagażniku itd itp. Samochody są przygotowywane ogólnie jako jedna wersja i co sobie zażyczysz, żeby nie produkować miliona samochodów po prostu dopinają dane udogodnienia ;d
Napewno jest to od AQS.
Wydymione samsungiem.