Strona 12 z 111 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314151617181920212262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1106

Temat: [Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio

Użytkownik Rowerzysta Avatar Peterr
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Kolor piękny, koło ładne, Gratuluje wyboru.
    Nie masz instrukcji - ściągnij ją z sieci, https://owner.mopar.eu/pl/pl/alfaromeo/log-in
    Jaki masz silnik, bo brzmienie benzynowych jest wspaniałe!
    Mój obraz z kamery jest OK, nawet w nocy widzę gdzie jadę jaki masz wyświetlacz?
    Ostatnio edytowane przez Peterr ; 29-11-2017 o 21:14

Użytkownik Świeżak Avatar filop
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 BUSSO

Domyślnie

Silnik mam 2.0 TB i brzmi niezle w gornym rejestrze. z dołu - słąbo, wręcz dizlowato. ALe mam w planie nowy wydech więc pownno być lepiej.
    Obraz z kamery JEST DO DUPY. dla mnie to pierdoła jak mówię, ale pewnie przez to i inne dziwne rzeczy sporo klientów cennych ucieka... Mam w domu merca żony V klase - przepaść. Miałem freemonta 8,4 wyświetlacz - przepaść. Jeździełem wieloma autami ostatnio ale takiego obrazu ani w nowym ani w starym modelu NIE WIDZIALEM. Mam 8,4. ale przeciez obraz z kamery to ile? 1/3? gora 1/2 tego.
    Ale powtarzam - dla mnie to nie problem tylko nie rozumię.
    Za link dzięki
    E0 BUSSO

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio FE

Domyślnie

Obraz z kamery jest z dupy - z tym się również zgadzam. W mojej żony 500X jest ładniejszy. W X-trailu miałem system 360 stopni i tu nadal mi tego brakuje. Audio bardzo przeciętne ale do przeżycia - chociaż mocno żałuję, że w FE nie było tej najdroższej opcji. U mnie póki co nic nie skrzypi (i lepiej niech tak pozostanie ). A silnik brzmi bardzo miło jak na 4 cylinderki i 2.0, choć nadal pali jak jakieś V6 - średnie mam 13,8 (i to z 3500 km). Cóż - wiedziałem, że ekonomicznie nie będzie. Wybieranie głosowe u mnie działa idealnie - Zadzwoń i nazwa kontaktu, nawiguj i adres i wchodzi za pierwszym razem .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM

Domyślnie

Obraz jest mały, bo jak oni to mówią, ma się od razu 2 widoki na raz Czyli 360 w czujnikach + kamerka do pomocy.
    W realu jako tako się sprawdza, czyli dojeżdżając do 1-1,5 na kamerce do czegoś, potem już na obserwacji.
    Choć nie ma sensu się spierać, że tak powinno być. Nie, na pewno da się to zrobić lepiej nawet na tym wyświetlaczu 8,8 cala. Może przyjedzie jakas zmiana softu, która to ogarnie?

Użytkownik Świeżak Avatar filop
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 BUSSO

Domyślnie

Kurde. Miałem Freemonta 3.6 V6 280 koni też. 6 biegów stary automat. 8,5 do setki , a palił 13-14 średnio. Jeżdząc ofensywnie nornalnie. I wazył z 1800- 1900... Te Twoje prawie 14 to jak?
    Jeżdzisz z bananem czy raczej pamiętasz o spalaniu?
    E0 BUSSO

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio FE

Domyślnie

Często latam po A4 - więc moja trasa to zazwyczaj przelot z prędkością 150-160. Miasto to wiadomo - Opole małe, krótkie odcinki, zimny silnik. Jeżdżąc raczej nie myślę o spalaniu i korzystam z faktu tych 280KM pod nogą stąd 13L wydaje mi się ok. Jedyne z czym mam problem to zasięg na baku. Co 450 km tankowanie jest dość irytujące. Wcześniej spalałem 5 baków na miesiąc - teraz zapowiada się około 8-9...

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Wcześniej spalałem 5 baków na miesiąc - teraz zapowiada się około 8-9...[/QUOTE]

Czekając na swoją AR, mam wypożyczonego Mercedesa C klasę z tego roku, 2.0 benzyna 184 KM. Po 120 km mam spalanie 15,9. A nie jeździ to w ogóle, dźwięk jak z kosiarki, w środku plastiki i brak kamerki Audio jest tak tragiczne, że aż wczoraj śmiałem się z do siebie, że na szczęście pomiędzy xc60 a Stelvio mam taki przystanek, bo pewnie wszystko będzie mi się podobać przy odbiorze.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

A dzisiaj zauważyłem, że parują mi zewnętrzne lusterka jak wjeżdżam do garażu włączam ogrzewanie i nic jakaś potworna zwłoka!
    Tak ma być? czy coś nie tak

PS dalej walczę z światłami mijania, nie potrafię ich wyłączyć! Będę dzwonił do AR!

- - - Updated - - -

Cytat Napisał filop Zobacz post
    Za link dzięki
    ten lepszy: http://aftersales.fiat.com/elum/Home.aspx
    - wpisujesz nr vin i masz instrukcję do Twojego modelu

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Peterr Zobacz post
    A dzisiaj zauważyłem, że parują mi zewnętrzne lusterka jak wjeżdżam do garażu włączam ogrzewanie i nic jakaś potworna zwłoka!
    Tak ma być? czy coś nie tak
    Pierwsze auto z podgrzewanymi lusterkami?
    Nie da się, żeby rozgrzały się momentalnie i to w żadnym aucie. Zwłoka jest naturalna.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał mareksz159 Zobacz post
    Pierwsze auto z podgrzewanymi lusterkami?
    Nie, ale inne wiedziały, lub była możliwość ustawienia podgrzewania samych lusterek!