Mój też jest z końca listopada 2006 i mam aluminiowy. Widocznie taki jeszcze mieli pod ręką przy składaniu![]()
Mój też jest z końca listopada 2006 i mam aluminiowy. Widocznie taki jeszcze mieli pod ręką przy składaniu![]()
Kolektor tworzywo- aluminium był tylko w polifcie czyli od połowy 2008 roku. Wcześniej był tylko aluminiowy, chyba, że ktoś wcześniej zmienił na poliftowy.
Jaką masz datę produkcji?
no bo ktoś zmienił na taki wcześniej? w 2006r był poprawiony kolektor aluminiowy i tyle, dopiero w 2 połowie 2007r szły kolektory plastikowe
- - - Updated - - -
powtórzę, w aluminiowym kolektorze nie było chyba przypadku na forum żeby urwało jakąkolwiek klapkę
- - - Updated - - -
straszysz tylko kolegę, a to nieprawdopodobny secenariusz
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Auto kupiłem w 2013 już w tedy brakowało 2 szt klapek przy moim użytkowaniu wpadła trzecia. Do końca auto jeździło poprawnie. U mechanika padła decyzja wymieniamy słupek. Nie chce mi się wierzyć że poprzedni właściciel Belgia zmienił kolektor na pozmianowy i zerwaly się 3 szt klapek w dalszym użytkowaniu
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Olo_84
Jednak wszystko to działo się u Ciebie w kolektorze pozmianowym, a nie alu.