blisko 6 lat temu chciałem właśnie kupić Vartę Silver, ale nie mieli na stanie i dali mi Bosch S5 mówiąc że to jest dokładnie to samo co Varta Silver tylko inna naklejką i kolorem tworzywa. faktycznie porównywałem design i jest na mój gust identyczny pomiędzy oboma (piszę nawet o szczególikach indywidualnych tylko dla tych akumulatorów). chyba że różnią się czymś czego nie widać?
Bosch S5 spisywał się dobrze przez 4 lata/60tyś km (w 1.9JTDM), potem już było coraz gorzej i na kolejny sezon został wymieniony.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Polecam poczytać https://www.e-moto.pl/aktualnosci/te...h-do-82ah.html
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kupiłem nowy akumulator większy i nie pasuje mi ta otulina (pokrowiec) którą był owiniety stary, bo jest za krótka.
Potrzebne to jest co czegoś?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Przydaje się w zimę, zawsze to aku ma trochę kocyka wokół siebie
Cześć, właśnie myślałem o wymianie akumulatora i sytuacja mnie do tego zmusiła, bo Alfka przed chwilą już nie dała rady odpalić, męczyła, męczyła i nie dała rady. Co powiecie o Varta Silver Dynamic F18 12V 85 Ah / 800 A? Czy zmieści się do 159?
Ja mam taki od dwóch lat - Varta Silver Dynamic E44 (77Ah 780A). Nigdy nie miałem żadnych problemów z nim, a auto jeździ głównie po mieście na krótkich odcinkach - dodam że nigdy nie doładowywałem go prostownikiem. I moim zdaniem to jest max jaki opłaci się wkładać do AR 159 1.9 150 KM - aku o jeszcze większej pojemności będzie ciągle niedoładowany na krótkich odcinkach.
A czy ktoś miał styczność z akumulatorami Topla? Rozmawiałem przed chwilą z jednym sklepem i tam właściciel mi polecił akumulatory tej firmy, zamiast np. Varty.