Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Dźwięk i Kierownica w veloceeeeeeee

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie Dźwięk i Kierownica w veloceeeeeeee

niemiec opowida w tym teście https://www.youtube.com/watch?v=a7HoL46angQ&t=2372s ze głośno jak diabli z czym trzeba sie zgodzić ale gada tez na koniec że jest gdzieś switch do manualnej zmiany tego wydechu na spokojny, macie pojęcie gdzie to bydle schowali?
    a drugie zapytanie - da sie podmienić te fajere na kierownice z Giulii ?

salam alejkum

Użytkownik Rowerzysta Avatar Seweryn80
    Mieszka w
    Brzękowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 140 KM 159 1,9 Giulietta x2 2,0 190 KM, Stelvio Q4 280KM

Domyślnie

nie wiem czy ciszej nie jest jadąc na Normalu ale nie ma czegoś takiego jak zmiana głośności wydechu chyba że ktoś ma modyfikowany wydech. Kiera z Giuli raczej na pewno nie podejdzie chyba że jakąś przejściówkę ale co ze sterowaniem biegi, radio poduszka itp.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

nic takiego nie mówi (choć nie obejrzałem całości) ok. 37:50 mówi, że przydałby się taki przycisk, bo czasem jest za głośno. w 36:10 mówi wręcz, że dźwięk jest zawsze taki sam- ze względu na połączenia komora silnika- kabina. ale nie trzeba mu szczególnie wierzyć, bo ok. 39:00 mówi też, że zawieszenie jest aktywne i trochę się zmienia po zmianie dna z d na n

za to jeśli chodzi o te 'połączenia' komory z kabiną- przed kupnem giulietty gdzieś w odmętach youtuba natknąłem się na podobną tezę ze stwierdzeniem, że w razie konieczności można to zamknąć mechanicznie (na stałe, żadnych przycisków), co mnie zainteresowało, bo bałem się, że będzie zbyt głośno do codziennej jazdy. ponieważ nie jest, moje zainteresowanie tematem wyparowało i nie drążyłem tematu.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

no to się zaciekawiłem co to za połączenie komory z kabiną ..bo dla mnie jest za głośno w tym autku

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

tak jak napisałem: usłyszałem gdzieś w jakiejś recenzji na youtube. prawie na pewno angielskojęzycznej, ew. po niemiecku. to było ponad rok temu, więc za chiny ludowe uczciwie więcej nic sensownego nie napiszę. zaznaczam też, że nie musi to być prawda-youtuberzy potrafia straszne głupoty gadać oraz mogło dotyczyć tylko wersji veloce/qv, bo to mi się też po głowie kołacze. ale to już może być zwykła konfabulacja

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

mimo wszystko .. jak ktoś trafi na skuteczny opis wyciszenia Julki to proszę o linka.Mam zamiar wiosną / będę malował auto / zabrać się za to.Jest kilka tematów na forum gdzie winowajcą są lusterka , opony itd.
    http://www.forum.alfaholicy.org/mito...osc_drzwi.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/mito...g_glosne_.html
    kto z kolegów zrobił coś w tym temacie i czy pomogło

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

ja robiłem wygłuszenie w innym aucie, płytami vinylowymi , pomogło tak że na ucho ze 2 decybele hałas opadł, ale waga wzrosła i roboty sporo, chciałoby sie żeby to veloce to było coś ala gran tourismo do fajnych szybkich i długich tras a nie auto na 50 km bo potem zatyczki do uszu trzeba zakładać, zdaje sie poprzednia QV nie była tak agresywna z tym hałasem

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    ja robiłem wygłuszenie w innym aucie, płytami vinylowymi , pomogło tak że na ucho ze 2 decybele hałas opadł, ale waga wzrosła i roboty sporo, chciałoby sie żeby to veloce to było coś ala gran tourismo do fajnych szybkich i długich tras a nie auto na 50 km bo potem zatyczki do uszu trzeba zakładać, zdaje sie poprzednia QV nie była tak agresywna z tym hałasem
    Czy uważacie, że w Giulietta Veloce jest głośniej niż w Giulietta QV? Poza tym, czy w Giulietta Veloce/QV jest głośniej niż w Giulietta MA?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

ogólnie Giulietta nie należy od cichych smaochodów - dzis jazda pod wiatr w tempie 1,80 i przypomniały mi się czasy jak w maluchu. Ogólnie mam ostatnio wrażenie ze polift jest głośniejszy

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    3CITY
    Auto
    GIULIETTA

Domyślnie

Julka TBI 240KM ma rezonator dlatego jest glosniejsza od innych wersji silnikowych.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	JULKA1.png
Wyświetleń:	14
Rozmiar:	278.0 KB
ID:	239319

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	JULKA 2.jpg
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	55.4 KB
ID:	239320
    Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 27-12-2017 o 07:14