Nie wszystkie pendrivy od nowości są prawidłowo formatowane i stąd bierze się problem. Powyżej 4 Gb powinno być - format exFat lub NTFS.
Nie wszystkie pendrivy od nowości są prawidłowo formatowane i stąd bierze się problem. Powyżej 4 Gb powinno być - format exFat lub NTFS.
[MENTION=37950]Mark[/MENTION]u, w kwestii narzekań - to nie na aktualność map są narzekania - z tym jest nawet ok (odkąd zaczęli dość regularnie updatować na moparze). Problem z mapami i uczynienie z nich bezużytecznej sieczki jest inny (a właściwie kilka):
- przede wszystkim brak trafficu tomtoma, który jest wyśmienity i brak szans na niego w przyszłości (bo nawi nie łączy się z żadnym hotspotem)
- kolejna rzecz - kretyńskie i beznadziejne definiowanie celu
- kolejna, pogarsza jeszcze poprzednią - brak obsługi tomtom mydrive (możliwości podesłania tras/destynacji do auta z komórki)
- słabe POI (ale to ogólnie bolączka tomtoma)
w zasadzie czyni to nawigację bezużyteczną trochę
natomiast w kwestii tomtom vs google - ostatnio na mauritiusie wyłączyłem googla po 2 minutach jak mnie kilka razy z rzędu wprowadził na drogę dla monster trucków. Tomtom natomiast radził sobie wyśmienicie. Musiałem więc googlać knajpy (albo tripadvisor) później w komorce wrzucac adres w mydrive i przesyłać do go510. Ale nawigowanie z takim zestawem później to bajka.
U nas jest jakieś Premium TMC. Pisałem do TT a oni odpisali ze na terenie Polski nie ma RDS TMC...
http://pl.support.tomtom.com/app/ans...C4%99g-rds-tmc
http://www.lokalizacja.info/pl/rynek...l#.WkILvmIo-Ec
Sent from my iPhone using Tapatalk
No to może być to, bo jak piszą w artykule, poza granicami jest TMC a u nas płatny TMC Premium i może Tom Tom u nas jak mówisz nie zapłacił. Może zbiorowa reklamacja do Alfy, bo to wg mnie FCA płaci za urządzenie, urzadzenie jak widać wybrakowane.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Panowie, nie mogę zalogować się do pobrania map na stronie mopar.eu. Loguję się i wyskakuje pusta strona. Mam IOS i Safari. Czy ktoś loguje się z mac'a? Uruchomiłem wszystkie wtyczki flash, silverlight itd.
Czytałem ostatnio o urządzeniach które niedługo znikają z oferty producentów. I tak jak kalkulator i budzik zniknąć maja systemy nawigacji instalowane na stałe w samochodach. Mysle ze nie ma co liczyć na cuda związane poprawa i rozbudowa systemu. Już nie długo może pojawić się info o braku wsparcia. A jak zacznie się składać reklamacje to napiszą ze na dzień zakupu działało i tyle a technologia idzie do przodu. Dlatego Mysle ze jak ktoś ma zamowic auto z nawi bo nie wypada to na rynku wtórnym nawigacja nie jest już kryterium ceny i wyboru auta.
Ostatnio edytowane przez Nuakszot ; 04-01-2018 o 10:31