Strona 21 z 177 PierwszyPierwszy ... 11121314151617181920212223242526272829303171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1765

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Nie wszystkie pendrivy od nowości są prawidłowo formatowane i stąd bierze się problem. Powyżej 4 Gb powinno być - format exFat lub NTFS.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

[MENTION=37950]Mark[/MENTION]u, w kwestii narzekań - to nie na aktualność map są narzekania - z tym jest nawet ok (odkąd zaczęli dość regularnie updatować na moparze). Problem z mapami i uczynienie z nich bezużytecznej sieczki jest inny (a właściwie kilka):

- przede wszystkim brak trafficu tomtoma, który jest wyśmienity i brak szans na niego w przyszłości (bo nawi nie łączy się z żadnym hotspotem)
    - kolejna rzecz - kretyńskie i beznadziejne definiowanie celu
    - kolejna, pogarsza jeszcze poprzednią - brak obsługi tomtom mydrive (możliwości podesłania tras/destynacji do auta z komórki)
    - słabe POI (ale to ogólnie bolączka tomtoma)

w zasadzie czyni to nawigację bezużyteczną trochę

natomiast w kwestii tomtom vs google - ostatnio na mauritiusie wyłączyłem googla po 2 minutach jak mnie kilka razy z rzędu wprowadził na drogę dla monster trucków. Tomtom natomiast radził sobie wyśmienicie. Musiałem więc googlać knajpy (albo tripadvisor) później w komorce wrzucac adres w mydrive i przesyłać do go510. Ale nawigowanie z takim zestawem później to bajka.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    - przede wszystkim brak trafficu tomtoma, który jest wyśmienity i brak szans na niego w przyszłości (bo nawi nie łączy się z żadnym hotspotem)
    U nas jest jakieś Premium TMC. Pisałem do TT a oni odpisali ze na terenie Polski nie ma RDS TMC...

http://pl.support.tomtom.com/app/ans...C4%99g-rds-tmc

http://www.lokalizacja.info/pl/rynek...l#.WkILvmIo-Ec

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie Wbudowana nawigacja

Cytat Napisał kamilski Zobacz post
    U nas jest jakieś Premium TMC. Pisałem do TT a oni odpisali ze na terenie Polski nie ma RDS TMC...

Bzdury piszą. Mam w volvo xc60 nawigację z TMC i mam aktualne informacje o korkach. Czyli działa. Może Tom Tom nie zapłacił bo abonament za TMC powinien być w cenie zakupu nawigacji !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

No to może być to, bo jak piszą w artykule, poza granicami jest TMC a u nas płatny TMC Premium i może Tom Tom u nas jak mówisz nie zapłacił. Może zbiorowa reklamacja do Alfy, bo to wg mnie FCA płaci za urządzenie, urzadzenie jak widać wybrakowane.

Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Panowie, nie mogę zalogować się do pobrania map na stronie mopar.eu. Loguję się i wyskakuje pusta strona. Mam IOS i Safari. Czy ktoś loguje się z mac'a? Uruchomiłem wszystkie wtyczki flash, silverlight itd.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Michalwawa Zobacz post
    Panowie, nie mogę zalogować się do pobrania map na stronie mopar.eu. Loguję się i wyskakuje pusta strona. Mam IOS i Safari. Czy ktoś loguje się z mac'a? Uruchomiłem wszystkie wtyczki flash, silverlight itd.

Działa bez zarzutów

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Czytałem ostatnio o urządzeniach które niedługo znikają z oferty producentów. I tak jak kalkulator i budzik zniknąć maja systemy nawigacji instalowane na stałe w samochodach. Mysle ze nie ma co liczyć na cuda związane poprawa i rozbudowa systemu. Już nie długo może pojawić się info o braku wsparcia. A jak zacznie się składać reklamacje to napiszą ze na dzień zakupu działało i tyle a technologia idzie do przodu. Dlatego Mysle ze jak ktoś ma zamowic auto z nawi bo nie wypada to na rynku wtórnym nawigacja nie jest już kryterium ceny i wyboru auta.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 Super / Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał Michalwawa Zobacz post
    Na maps.mopar.eu loguję się bez problemu i wszystko działa prawidłowo, natomiast logując się na owner.mopar.eu wyskakuje mi biały ekran i nic nie działa (system Sierra 10.12.6). Pod Windowsem (na tym samym macu) obie strony działają prawidłowo.
    Ostatnio edytowane przez Nuakszot ; 04-01-2018 o 10:31

Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Nuakszot Zobacz post
    Na maps.mopar.eu loguję się bez problemu i wszystko działa prawidłowo, natomiast logując się na owner.mopar.eu wyskakuje mi biały ekran i nic nie działa (system Sierra 10.12.6). Pod Windowsem (na tym samym macu) obie strony działają prawidłowo.
    Tak samo