Witam, zakupiłem niecały tydzień temu Alfe Romeo 156 2.4 JTD 136 KM rocznik 2000 sedan
Piszę ten temat ponieważ moja znajomość na autach jest bardzo mała.
Auto ma przebieg 203 tyś km
jest naklejka, że przy 213 tyś należy wymienić rozrząd ale chyba wolałbym zrobić to już.
Chce się ogólnei dowiedzieć... co zrobić, sprawdzić, wymienić po zakupie używanego auta jakie opisałem i gdzie to najlepiej robić, a co mogę zrobić samodzielnie
- Wymiana rozrządu jaki koszt z paskami, napinaczami itp, ile robocizna? i co odrazu przy takiej wymiane zrobić dodatkowo
(co do części to znalazlem takie coś http://www.fiat-lancia-alfa.pl/index...-jtd-1997-2002 nie wiem czy ok czy nie lub czy lepiej aby poprostu w ASO zakupili części)
- wymiana przednich (i chyba tylnych też) hamluców (kolega moił aby także wymienić tarcze ale nie wiem czy jest to takie potrzebne) ... również jaka cena za potrzebne części, ile robocizna (chociaż mogę to zrobić chyba sam )
- no i standardowo.... Olej zapewne 10w40 a firmę to mogę wybrać jaką chce czy ma to jakąś różnice?
Za każdą pomoc co zorbić na początku aby być pewnym za auto bardzo podziękujeMogą to być także strony ze zdjęciami itp
Chce pielęgnować moją Bellę jak najlepiej będe mógl lecz pierw do nauki potrzebuje waszej pomocy
Okolice Mysłowic-Katowic
Pozdrawiam![]()