Demo będzie katowane na starcie. Jak kupować to tylko nowy wóz, jak trafi się taki przypadek jak autorowi wątku to można zacząć grać w Totka, bo będzie to oznaczało, że mamy niezły fart.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Demo będzie katowane na starcie. Jak kupować to tylko nowy wóz, jak trafi się taki przypadek jak autorowi wątku to można zacząć grać w Totka, bo będzie to oznaczało, że mamy niezły fart.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witajcie Towarzysze,
Nie wiem czy jeszcze ktoś z Was śledzi mój temat...
...ale auto od ubiegłego czwartku znajduje się na serwisie. Więc już ponad tydzień bez diagnozy.
Na tym etapie wyeliminowano wtryski.
Łącznie auto odebrane 27 grudnia 2017 ponad już półtora miesiąca spędza w serwisie.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, daj im jakiś ostateczny termin naprawy, jeśli nie przyniesie to skutku, zażądaj wymiany samochodu na nowy, powołując się na art. 8 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
A racja, jeśli rzecz kupiona jest na działalność gospodarczą, to tej ustawy się nie stosuje. Ale może jest jakaś inna regulująca podobne aspekty przy DG?
Już wiem - przy DG stosuje się rękojmię na podstawie przepisów kodeksu cywilnego. Sprawa jest bardziej skomplikowana, jak przy konsumentach, ale nie jest z góry skazana na porażkę. Tutaj artykuł http://www.sprawnie.com/2015/01/rekl...ionych-na.html